Thursday, August 25, 2022

Museum of Illusion Kuala Lumpur Tempat Menarik yang Wajib Dikunjungi di Kuala Lumpur

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Bila kita cakap pasal Kuala Lumpur je, apa yang korang akan pikir dan apa tempat-tempat menarik misalnya?Korang pernah pergi ke Museum of Illusions Kuala Lumpur? Ini adalah antara tarikan tempat menarik di Kuala Lumpur. Museum of Illusions ini terletak di tingkat pertama Hotel Ansa di Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur. Muzium dua tingkat yang menawarkan pelbagai aktiviti menarik yang boleh dilakukan termasuklah bergambar menggunakan prop ilusi yang hasilnya memang mengagumkan.

Sunday, August 21, 2022

Teater Tanjong Berkisarkan Cerita Dari Negeri Sembilan Kini Dipentaskan Di Istana Budaya

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Siapa dekat sini peminat teater? Teater berkisarkan kehidupan orang dulu kala yang penuh tradisi dan budaya merupakan kisah yang sangat menarik untuk korang tonton dan pada masa yang sama pelajari adat dan budaya orang dulu-dulu. kalau korang semua nak tahu, sebuah teater Tanjong dari Negeri Sembilan bakal Dipentaskan Di Istana Budaya pada bulan september nanti. Sesuatu yang cukup istimewa apabila kita dapat menyaksikan sendiri pementasan teater yang memperkenalkan keindahan lenggok bahasa dan budaya tradisi orang lama.  Teater Tanjong merupakan naskhah hebat yang menampilkan budaya orang negeri kelahiran ku iaitu Negeri Sembilan yang cukup popular dengan adat pepatihnya.



Thursday, June 9, 2022

Meat Cartel TTDI Sambut Ulangtahun Pertama!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Kalau bercakap mengenai Restoran paling best dalam menawarkan menu berasaskan daging, sudah pasti Meat Cartel salah satunya pilihan. Kalau korang nak tahu, Faries tahu restoran Meat Cartel ini disebabkan Fattah Amin je.hehehe. Ok nak cerita yang baru-baru ini, Faries menghadiri jemputan makan di Meat Cartel TTDI bersempena dengan sambutan ulang tahun mereka yang pertama.

Untuk pengetahuan semua, Meat Cartel TTDI ini sudah beroperasi selama setahun di Taman Tun Dr Ismail ini. Dekorasi didalam restoran memang sangat cantik, kemas dan selesa. Sesuai jika hadir ke sini untuk menikmati hidangan bersama rakan dan keluarga. Begitu juga jika hendak diadakan sebarang acara, lokasinya memang sesuai dan terbaik.

Wednesday, May 11, 2022

I’Dahlia Corner Menawarkan Pakej Rumah Terbuka Raya 2022

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini sangatlah dinantikan setelah hampir dua tahun tidak menyambut bersama keluarga tersayang dan sahabat handai, kemeriahannya masih terasa sehingga hari ini. Harini, merupakan hari yang ke 10 hari raya dan masa untuk kita memeriahkan sambutan rumah terbuka. Jadi bagi memeriahkan kedatangan bulan Syawal pada tahun ini, I'dahlia Corner, satu-satunya restoran Melayu berkonsepkan dalam taman di dalam kawasan kejiranan KLCC menyediakan ruang buat syarikat korporat mahupun individu yang ingin mengadakan rumah terbuka, I'dahlia Corner adalah lokasi terbaik. Nak tahu apa yang menarik kalau korang mengadakan rumah terbuka disini?

Tuesday, April 26, 2022

AEON Koleksi Raya 2022- Trend Fesyen Bertemakan 'Raya Penuh Makna'

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Korang semua dah siap segala persiapan raya? Lagi 6 hari sahaja lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri setelah hampir 2 tahun kita semua tidak dapat menyambut hari raya ini. Tahun ini nampak masing-masing sibuk maklumlah semua merindukan suasana hari raya. Dah pikir nak beli baju raya dekat mana? Faries nak cadangkan korang ke Aeon berdekatan dengan rumah korang untuk dapatkan koleksi raya untuk tahun 2022 ini.

Saturday, April 9, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: Berbuka Puasa Di Lugar De La Boda, Puchong

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Alhamdulillah dalam sedar tak sedar, kita dah memasuki hari ke 7 kita semua berpuasa. Jadi macam mana bulan puasa tahun ni? Korang dah berbuka puasa di luar bersama yang tersayang? Jom nak ajak korang berbuka puasa di Bugar De La Boda yang terletak di Puchong. Apa yang bestnya menu-menu makanan kat sini? Jom teruskan membaca....

Thursday, April 7, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: Ombak Kitchen Menawarkan Pakej Shell Out Terbaik Sepanjang Ramadan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Korang teringin nak makan shell out? Rasa macam dah lama tak makan shell out kan. Masa bulan puasa lah nak mengidam makan shell out. Baru-baru ni Faries dan kawan-kawan makan di tempat shell out paling popular dengan trademark 'pakai tangan jer'. Rasanya korang tahu kot.hehehe. Ok kiteorang makan dekat Ombak Kitchen Ioi City Mall Putrajaya.

Friday, April 1, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur Menawarkan Pakej Buffet Bertemakan Citarasa Zaman Berzaman

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Bulan ramadan akan tiba dalam masa beberapa hari sahaja lagi. Korang dh bersedia ke untuk menjalani ibadah puasa tahun 2022 ini. Korang dah rancang nak berbuka puasa dimana bersama yang tersayang? Baru-baru ini, Faries telah pergi ke ramadan review di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur. Mereka menyediakan juadah Berbuka Puasa bertema "Citarasa Zaman Berzaman" di Zende Restaurant, Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur. Nak tahu apa yang menarik? Korang kena baca sampai habis taw...

Monday, March 28, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: The Venue Shah Alam Menawarkan Pakej Buffet RamadanTerbaik

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Tiap kali tibanya bulan Ramadan, Faries tidak akan melepaskan peluang ke siniuntuk menikmati buffet ramadan disini. Korang mesti tertanya-tanyakan dekat mana kan? Ok tempat tu ialah di The Venue Shah Alam. Korang mesti pernah dengar sebab tempat ini agak terkenal. Apa yang istimewanya konsep buffet ramadan tahun 2022 ini di The Venue? Jom teruskan membaca sampai....

Sunday, March 20, 2022

Buffet Ramadan Review 2022 : Palm Garden Hotel Buffet Berkonsepkan 'Ramadan Kampunglicious'

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua...

Bulan ramadan akan tiba tak lama lagi taw, korang semua dah sedia nak berpuasa pada tahun ini? Yang paling penting, dah survey belum tempat-tempat berbuka puasa yang best untuk tahun ini. Nak cerita ni, Baru-baru ini, Faries dan kawan-kawan telah hadir ke acara review buffet ramadan di salah satu hotel terkenal dj Putrajaya iaitu Palm Garden Hotel Putrajaya a Tribute Portfolio. Jom nak cerita apa yang menarik mereka akan sajikan untuk tahun ini...

Buffet Ramadan Review 2022: Double Tree Hilton Kuala Lumpur

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Kali ini, Faries nak bawa korang sendiri merasai menu buffer ramadan di Hotel 5 bintang iaitu di Doubletree By Hilton Kuala Lumpur. Mesti korang tertanya-tanya apa yang istimewanya makanan disini kan. Mestilah banyak menu-menu istimewa ditawarkan disini taw. Jom teruskan membawa.

Monday, March 14, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: Zebra Square Square Kuala Lumpur Menawarkan Buffet Berkonsepkan Majlis Perkahwinan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Baru-baru ini Faries dijemput menghadiri ramadan buffet review di Zebra Square, Kuala Lumpur. Untuk pengetahuan korang, Zebra Square ini merupakan tempat majlis perkahwinan ataupun majlis-majlis formal. Jadi kawasan ini memang cantik dihiasi pelbagai dekorasi yang cantik dan menarik. Harini Faries nak cerita makanan yang menarik ditawarkan dekat sini. Jom teruskan membaca....

Thursday, March 10, 2022

SUKE TV Bekerjasama Dengan MRANTI Nexus Demi Memacu Industri Perniagaan Tempatan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua....


Rangkaian siaran tempatan SUKE TV terus mengorak langkah untuk memperkasakan bidang perniagaan tempatan dengan pencetusan memorandum perjanjian bersama MRANTI Nexus dalam sebuah majlis hari ini. MRANTI Nexus merupakan sebuah entiti penyelidikan dan pembuatan kontrak dalam kumpulan syarikat Malaysian Research Accelerator for Technology and Innovation (MRANTI).

Tuesday, March 8, 2022

Buffet Ramadan Review 2022: Sajian Istana & Nusantara di Ummis Hijau Kasturi @ Sentul Village

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Eh dalam sedar tak sedar kita dah nak masuk bulan ramadan bagi tahun 2022 kurang daripada 30 hari lagi. Macam biasa setiap tahun mesti Faries nak share tempat berbuka puasa yang best untuk korang pergi. Memandangkan tahun ni keadaan masih sama dimana kita masih didalam pandemik tetapi insyaallah keadaan semakin baik. Baru-baru ni, Faries ada pergi ke satu restoran iaiti Ummis Hijau Kasturi yang terletak di @Sentul Village. Korang yang cintakan masakan tradisional Melayu wajib datang kesini taw.

Thursday, February 10, 2022

Suplemen Kesihatan Kyoor Membantu Mengekalkan Kesihatan Diri

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Semakin meningkat umur, kesedaran akan penjagaan kesihatan diri semakin bertambah. Sebenarnya masa muda pun patutnya kita dah kena menitik beratkan pasal penjagaan kesihatan diri. Nak tanya, korang pernah tahu tak yang sebenarnya, darah dalam badan kita merupakan benda paling mudah kita kenal pasti masalah kesihatan kita.

Baru-baru ini Faries pergi cuba dan lihat sendiri bagaimana cara kita boleh meningkatkan kesihatan diri dengan mengambil suplemen kesihatan. Korang mesti tertanya-tanya apakah nama suplemen ini kan.. Taraaa....Kyoor is Cure ialah nama suplemen yang Faries maksudkan. Kalau ada yang tertanya-tanya kenapa nama 'Kyoor', maksud asalnya ialah Cure tetapi diberikan nama yang sedikit unik.

Friday, January 21, 2022

SUKE TV Dilancarkan Sebagai Rangkaian Penyiaran Tempatan Baru Bagi Tahun 2022

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.... 

Semenjak teknologi penyiaran Malaysia bertukar daripada analog ke digital pada tahun 2019, kita dapat lihat setiap penduduk di Malaysia, tanpa mengira di mana mereka berada berupaya menonton saluran televisyen kegemaran masing-masing. Kini ada satu lagi rangkaian penyiaran tempatan iaitu SUKE TV akan mewarnai hari-hari anda. Faries pun bukan peminat racangan tv tapi nampak SUKE TV ni macam best.

Saturday, January 15, 2022

Palm Garden Hotel Putrajaya a Tribute Portfolio Menawarkan Sizzling Barbecues Terbaik Pada Setiap Hujung Minggu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Hujung minggu merupakan waktu terbaik untuk meluangkan masa bersama keluarga, kawan-kawan serta orang yang tersayang. Pastikan hujung minggu korang lebih bermakna dengan menikmati makan malam barbecue secara buffet di di Hotel Palm Garden, Putrajaya. Baru-baru ini, Faries dan kawan-kawan merasai sendiri Sizzling Barbecues yang ditawarkan disini.