Wednesday, October 6, 2021

5 Sebab Kenapa Wireless Earphone SUDIO T2 Ini Best!

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Rata- rata pengguna kini lebih gemar untuk menggunakan peranti telinga tanpa wayar (wireless earphone) terutama buat mereka yang suka bersukan atau melakukan aktiviti luar. Faries sendiri telah menggunakan wireless earphone lebih kurang 2 atau 3 tahun yang lepas. Harini Faries nak kongsi dengan korang semua peranti baru yang Faries beli di SUDIO iaitu SUDIO T2. Untuk pengetahuan korang ini merupakan wireless earphone yang keempat Faries daripada jenama Sudio. Mesti korang nak tahu apa bestnya model baru ni. Jom teruskan membaca...

Wednesday, September 1, 2021

Flagship Killer REALME GT Master Edition Enters Malaysia

 Assalamualaikum Everyone


Realme Malaysia today released the realme GT Master Edition in the market followed by its global launch during the realme Fan Festival 2021. The realme GT Master Edition is furnished with a Qualcomm Snapdragon 778G processor chip, 120Hz Super AMOLED Fullscreen, and supports 65W SuperDart Charge. realme fans will be able to purchase the long-awaited flagship series of realme smartphones lineup starting from 9 September via its official first sale on Lazada.



Tuesday, August 31, 2021

LENQUAS Menyerahkan Hadiah Berjumlah RM100,000 Kepada Pemenang-Pemenang Peraduan Makan & Menang

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Peraduan Makan & Menang anjuran produk makanan sejuk beku jenama LengQuas telah melabuhkan tirai pada 30 Jun 2021.Faries ada update mengenai peraduan daripada Lengquas ini sebelum ini, korang boleh baca di sini. Berlangsung selama tiga bulan sejak 1 April 2021 yang lalu, seramai 60 pemenang bertuah telah dipilih untuk memenangi hadiah-hadiah berupa barangan dapur bernilai RM100,000. Pemenang telah dihubungi oleh pihak KOPETRO sebelum diumukan secara rasmi melalui media sosial LengQuas.

Sunday, August 29, 2021

Mindful Muslim Aplikasi Pintar Membantu Memperbaiki Emosi dan Jiwa

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sejak pandemik covid 19 melanda dunia, kita semua telah arahkan untuk berkurung dirumah untuk mengelakkan wabak ini makin bertambah teruk. Sudah hampir 2 tahun wabak ini melanda, tetapi pandemik ini nampaknya masih tidak menunjukkan sebarang perubahan. Faries sendiri mengalami tekanan teruk akibat bekerja dari rumah dan terpaksa berkurung. Aktiviti-aktiviti yang biasa kita semua lakukan sebelum pandemik ini melanda sudah tak boleh dilakukan lagi dan ini menambah tekanan emosi kepada semua. Alhamdulilllah baru-baru ini, Faries terjumpa satu aplikasi pintar yang sangat membantu sedikit sebanyak mengisi jiwa iaitu aplikasi Mindful Muslim.

Friday, August 27, 2021

Crystal Skin Rish Beauty: Rahsia Kulit Cantik dan Kekal Bersih dan Menawan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Memiliki kulit yang cantik tanpa cacat cela merupakan idaman setiap orang. Lelaki pun kena ada kulit cantik taw sebab kulit muka tu merupakan asset utama diri. Macam Faries sendiri dah cuba pelbagai produk untuk hilangkan cacat cela, parut bekas jerawat tapi masih tak nampak kesan. Nasib baik baru-baru ini, Faries diperkenalkan dengan satu produk suplemen kesihatan daripada Rish Beauty iaitu Crystal Skin. Korang mesti nak tahu apa bestnya produk ni kan? Jom baca blog ni sampai habis.

Friday, July 23, 2021

5 Sebab A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner Merupakan Vacuum Cordless Terbaik Untuk Dimiliki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua

A&S A90 Plus Cordless Vacuum 

Kebersihan merupakan aspek yang amat penting yang perlu dititikberatkan didalam kehidupan seseorang. Kebersihan rumah antara benda wajib dijaga dimana rumah merupakan tempat tinggal seharian dan kegagalan menjaga kebersihan juga boleh mendatangkan keburukan sepert sakit dan sebagainya. Macam Faries sendiri, dalam kesibukan bekerja serta menguruskan aktiviti harian menyebabkan kadang-kadang tidak ada masa untuk membersihkan rumah lebih-lebih lagi menggunakan cara tradisional iaitu menggunakan penyapu. 

Nasib baik, baru- baru ini Faries jumpa Cordless Vacuum daripada jenama A&S jenis A90 Plus. Nak tahu apa yang bestnya tentang vacuum A&S A90 Plus Cordless Vacuum ini? Jom baca sampai habis.

Sunday, June 27, 2021

True Aussie Beef Memperkenalkan Daging Import Berkualiti Tinggi Dari Negara Australia

 Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera....


Makanan barat ataupun lebih dikenali hidangan 'western' sudah sinonim dengan kehidupan rakyat Malaysia. Pilihan untuk menikmati makanan tradisional ataupun western menjadi pilihan rata-rata penduduk disini. Siapa dekat sini pengemar stik? Kalau korang minat, korang mesti tahu cara memilih daging yang segar dan berkualiti tinggi. Macam Faries sendiri tak kesah asal daging tu lembut dan rasa juicy pun dah dikira sedap... Korang pernah cuba daging dari negara Australia? Daging lembu Australia kini sangat terkenal dan dipromosikan menggunakan jenama dan logo True Aussie Beef di pasaran antarabangsa.

Industri daging merah Australia mempunyai reputasi global sebagai pembekal produk yang bersih, selamat dan semula jadi, disokong sepenuhnya dengan disease-free status dan sistem keselamatan dan integriti makanan yang maju.

Sunday, May 23, 2021

Nio Case Keluaran Terbaru Lengkapkan Produk Sudio Nio Ear Buds

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Kalau korang ingat lagi yang Faries pernah share pasal Sudio NIO. Kalau belum tahu or baca, korang boleh klik SINI.  Sudio baru sahaja melancarkan Sudio CASE bagi pengguna Sudio NIO atau bakal pengguna baru. Cantikkan!Warna hitam tampil lebih stylo dan bergaya. Dan kalau korang nak tahu, Nio CASE ni diperbuat daripada bahan bio kitar semula iaitu menggunakan kulit epal. 

Sunday, April 18, 2021

Buffet Ramadan 2021 Review: OKAD Event Space, Shah Alam Tawarkan Makanan Citarasa Kampung

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.... 

Alhamdulillah, hari ini sudah masuk hari yang ke-6 seluruh umat islam berpuasa bagi tahun 2021 ini. Walaupun tahun ini agak berbeza disebabkan pandemik covid 19 masih melanda tetapi alhamdulillah semua dah boleh keluar dan terus patuh SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan bagi membendung virus covid 19 ini. Korang dah plan nak berbuka bersama keluarga mahupun yang tersayang dimana kali ini? Faries nak kongsi baru-baru ini baru sahaja pergi berbuka di OKAD Event Space yang terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam. Nak tahu apa yang best dekat sini? Korang kena baca sampai habis taw.

Saturday, April 17, 2021

Jom Ceburi Bidang Perniagaan Untuk Tingkatkan Ekonomi Diri - Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Dikala pandemik covid 19 masih berlanjutan, keadaan ekonomi makin teruk dan memberikan kesan buruk buat semua orang dimana ada yang dibuang kerja, dipotong gaji dan juga rugi didalam perniagaan. Buat yang masih bekerja dan masih mempunyai gaji, alhamdulillah. Kini, ramai telah cuba menceburkan diri didalam bidang perniagaan samada secara sambilan mahupun sepenuh masa. Nak belajar berniaga tak semudah yang disangka tapi dengan beradanya kita diera digital akan memudahkan sebab semuanya dihujung jari.

RICHWorks Lancar program Virtual Online Bisnes - Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021

Friday, April 16, 2021

Uniqlo Berkolaborasi Bersama Hana Tajima Koleksi Summer Spring Serta Hari Raya 2021

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru-baru ini Faries menghadiri sesi pelancaran koleksi Uniqlo X Hanatajima dan pelancaran koleksi Raya Uniqlo di Uniqlo Farenheit88 di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Rasanya wanita-wanita sangat menantikan koleksi daripada Hana Tajima bagi tahun ini. Tahun ini memang agak berbeza dengan koleksi pada tahun sebelumnya dan ada pula koleksi baju melayu dan juga koleksi baju batik daripada Uniqlo.

Ombak Kitchen Tawar Set Berbuka Bersama Shellout Bagi Iftar Tahun 2021

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

Rasa macam dah lama tak makan shellout. Masa-masa pulak teringin nak makan seafood. Korang kalau mengidam makan shellout korang boleh ke Ombak Kitchen. Mereka tawarkan set berbuka puasa shellout Cajun Style. Baru-baru ini, Faries telah pergi ke Ombak Kitchen cawangan Bangsar dan iftar disana.

Thursday, April 15, 2021

Buffet Ramadan 2021 Review: Westplate Factory, Shah Alam Tawarkan Pakej Buffet Western Harga Murah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.......

Alhamdulillah hari ini dah masuk hari ketiga seluruh umat islam berpuasa. Korang dah mula intai-intai nak berbuka dekat luar kan? Yela tahun lepas kan tak boleh berbuka dimana-mana. Ok kalau korang nak berbuka ala makanan western dengan harga berpatutan, Faries nak cadangkan sebuah restoran yang terletak di Shah Alam iaitu WestPlate Factory. Nak tahu apa yang bestnya buffer ramadan yang ditawarkan dekat sini? Ha sebelum tu nak bagitahu, tahun ini merupakan tahun pertama WestPlate menawarkan ramadan buffet taw...

Friday, April 9, 2021

Shinjumi Bita V9-Vitamin C Baik Untuk Pengambilan Harian

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua......

Vitamin merupakan benda yang penting untuk kesihatan sejak dari dulu lagi. Tapi masih ramai yang tidak mengambil berat tentang kebaikan vitamin mahupun suplement kesihatan yang lain. Faries nak tanya korang ambik suplement apa? Macam Faries sendiri memang ambil vitamin C. Sehari makan sekali je sebab korang tengok Faries sihat semacam je kan.hahaha. Sebenarnya nak cerita, Faries baru terima dan mengambil vitamin C daripada Shinjumi Bita V9. Korang nak tahu apa yang bagusnya vitamin ini? Jom baca sampai habis...

Sunday, April 4, 2021

Produk LengQuas Anjur Peraduan Makan & Menang Dan Berpeluang Menangi Hadiah Bernilai RM 100,000

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Baru-baru ini, Faries menghadiri majlis pelancaran Peraduan Makan &Menang bersama produk daripada LengQuas. Untuk pengetahuan semua, Produk sejuk beku LengQuas ini milik Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) Peraduan ini bermula pada 1 April sehingga 30 Jun 2021 dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat di seluruh Malaysia. Majlis pelancaran pada hari ini telah dihadiri oleh Anggota Lembaga KOPETRO, barisan pengurusan, jemputan media dan juga jemputan yang terdiri daripada rakan korporat KOPETRO.


Saturday, April 3, 2021

Buffet Ramadan 2021 Review : Me'nate Steak Hub Tawarkan Konsep Buffet Ramadan Ala Mediterranean

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Baru-baru ini Faries telah hadir ke salah satu restoran yang paling Faries teringin nak pergi tapi belum berkesempatan dan berkemampuan kot. Sebab dah dalam mindset mesti mahal.hahahaha. Restoran yang Faries maksudkan itu ialah Me'nate Steak Hub yang terletak di Shah Alam. Sebenarnya, restoran ini dah mempunyai banyak cawangan di beberapa negeri. Rasa ramai yang tahu restoran Me'nate ni terkenal dengan makanan westernnya iaitu steak. Jadi untuk ramadan kali ini, Me'nate akan menawarkan pakej buffet kepada para pelanggan...

Thursday, April 1, 2021

Amazing Success-Pelajari Ilmu METALIFE Kenali Energi Diri Melalui Kiraan Tarikh Lahir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru-baru ini Faries ada sertai satu program belajar kenali diri yang dianjurkan oleh Amazing Sucess. Sebelum ini Faries pernah update entri mengenai program yang ditawarkan oleh Amazing Success ini. Kalau korang belum baca lagi, korang boleh klik disini .Ini merupakan pengalaman pertama sertai program bersiri daripada AS ini secara live. Program siri kali ini dinamakan sebagai Amazing Rezeki yang menekan pengenalan terhadap diri dan melihat potensi diri. Kem ini berlangsung selama 2 hari 1 malam bertempat di Hotel Crystal Crown, Petaling Jaya.

Tuesday, March 30, 2021

Buffet Ramadan 2021 Review : Restoran Rebung Chef Ismail Membawakan Konsep Sentuhan Warisan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Bulan Ramadan bakal tiba tidak lama lagi. Alhamdulillah tahun ini kita sudah boleh kembali melakukan aktiviti diluar meskipun terhad. Yang penting sama-sama kita menjaga SOP yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan bagi membendung pandemik covid 19 ini. Eh sebenarnya nak cerita yang baru-baru ini Faries telah dijemput ke Restoran Rebung Chef Ismail bagi sesi ramadan preview. Serius ini kali pertama kesini dan Faries jatuh cinta tengan konsep restoran ini. Dia punya konsep warisan melayu memang cantik. Sama dengan konsep yang dibawakan untuk Buffet Ramadan 2021 ini iaitu " Sentuhan Warisan Oleh Dato Chef Ismail". Korang nak tahu apa istimewanya buffet ramadan tahun  di Restoran Rebung? Jom baca sampai habis...

Wednesday, March 24, 2021

RICHWORKS Anjur Program Percuma Secara Virtual Online: NAK UBAH HIDUP (EDISI KHAS)

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua....


Genap setahun kita semua berhadapan situasi sukar berhadapan dengan pandemik covid19 ini. Walaupun pandemik ini dijangka bertambah baik dengan kehadiran vaksin tetapi tetap dirasai sehingga kehari ini dan juga beberapa tahun lagi.

Pandemik covid 19 ini telah memberi banyak kesan dan tekanan hidup kepada masyarakat kita dań juga seluruh dunia, ada yang hilang pekerjaan serta sumber pendapatan, ada juga melalui saat sukar ketika pandemik ini. Bagi yang menjalankan perniagaan turut terasa dengan kehadiran pandemik covid 19 ini.

Jadi pilihan terakhir ialah dengan melakukan perniagaan tidak kira secara besar-besaran atau kecil-kecilan. Berniaga pula bukan lagi satu pekerjaan yang hanya memberi pendapat sampingan, malah dengan berbisnes juga ada yang mampu menjadikan ia salah satu sumber pendapatan tetap dengan lebih lumayan dari biasa. 

PELUANG USAHAWAN TERKESAN EKORAN PANDEMIK UNTUK BANGKIT BERUBAH

Saturday, March 13, 2021

Sudio Nio Antara Pilihan Terbaik Earphone Tanpa Wayar

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua....

Hey korang, rasa macam dah lama tak menaip dekat blog ni. Hari ni Faries nak kongsi dengan korang semua produk terbaru daripada Sudio iaitu Sudio Nio. Rasanya ramai kot yang dah sedia tahu tentang produk keluaran daripada negara Sweden ini. Buat yang tak tahu, Sudio merupakan syarikat elektronik terbesar yang menjual fon telinga atau dikenali lebih mesra dengan panggilan earphone.Apa yang best sangat dengan Sudio terbaru ni? Ermmm nak tahu kenalah baca sampai habisss...

Saturday, January 30, 2021

KAWALKENCINGMANIS.COM Tawarkan Program Kawal Kencing Manis Secara Percuma!

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

KENCING manis atau nama saintifiknya diabetes adalah pembunuh dalam senyap. Penyakit ini merupakan antara penyakit pembunuh utama di Malaysia selain kanser dan sakit jantung. Diabetes ialah penyakit jangka masa panjang yang disebabkan oleh badan tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi, atau tidak dapat menggunakan insulin dengan betul. Insulin ialah hormon yang mengawal paras gula dalam darah dengan membenarkan gula masuk ke dalam sel-sel, dan dengan itu, menurunkan paras gula dalam darah.

Friday, January 22, 2021

Foodies Gourmet Market & Cafe Menawarkan Pilihan Daging Steak Terbaik

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Siapa dekat sini memang suka makan  makanan western terutamanya steak? Angkat tangan. Kita geng! Faries memang suka sangat makan steak dan tapi tulah semua tahu steak kan agak mahal dan nak dapat yang betul2 memenuhi kriteria kita tu agak susah. Nak cerita sebenarnya Faries dah jumpa sebuah cafe yang menjual pelbagai pilihan steak yang sangatt sedap dan memenuhi citarasa iaitu Foodies Gourmet & Cafe yang terletak di Bandar Kinrara Puchong, Selangor.

Monday, January 11, 2021

Dewan Perdana Felda Penuhi Impian Raja Sehari Dengan Konsep Perkahwinan Ala Moden Dan Kontemporari

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.....

Majlis resepsi perkahwinan adalah satu majlis terpenting buat raja sehari yang inginkan meraikan hari bahagia bersama pasangan tak lupa juga keluarga dan sahabat handai. Faries sendiri mengimpikan majlis perkahwinan impian yang boleh mengembirakan semua orang. Baru-baru ini, Faries menghadiri satu majlis perkahwinan Fahmi dan Izzati yang diadakan di Dewan Perdana Felda Kuala Lumpur. Daripada luar dah nampak tersergam indah dewan ini dan betapa beruntungnya pasangan mempelai mimilih dewan ini bagi meraikan hari istimewa mereka.

Dewan Perdana Felda (Dsaji)

Tuesday, January 5, 2021

Nasi Lemak Bamboo SS2 PJ Memenuhi Citarasa Tempatan

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

Bercakap bab makanan mesti korang semua suka kan termasuk Faries sendiri. Sebab tu angan-angan nak diet tu macam simpan je sampai akhir tahun.hahahaha. Baru-baru ini, Faries dengan kawan-kawan telah pergi ke restoran nasi lemak terkenal iaitu Restoran Nasi Lemak Bamboo yang terletak di SS2 Petaling Jaya. Apa yang istimewanya Nasi lemak dan menu-menu lain dekat sini? Jom baca sampai habissssss.......