Monday, November 18, 2019

Modello Sebuah Aplikasi Pintar Untuk Menjana Duit Sampingan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Walaupun anda telah mempunyai pendapatan tetap, namun tidak salah sekiranya anda menggunakan masa yang terluang selepas waktu kerja full-time anda bagi melakukan kerja-kerja freelance. Masa dapat terisi, bahkan pendapatan sampingan juga anda dapat. Best kan?

Tidak dinafikan, korang mungkin akan lebih berasa letih. Namun, ia hanyalah sementara sahaja. Sekiranya badan anda telah terbiasa dengan rutin harian yang sama pada setiap hari, badan anda juga akan dapat menerima rutin tersebut. Bagi Faries sendiri, kalau upah yang kita terima setimpal dengan usaha kita tak jadi masalah kan. Maklumlah sekarang duit tidaklah sebesar dahulu. Eh macam lama pulak mukaddimah.

Sebenarnya tujuaan utama ialah nak memperkenalkan korang semua satu Aplikasi pintar yang dikenali sebagai"Modello". App ini baru sahaja dilancarkan ogos tahun ini. App  Modella ini berfungsi sebagai platform kepada orang ramai yang ingin menambah pendapatan sampingan. Boleh dikatakan macam partime job lah tapi lebih budah. Korang pilih dan kalau berminat boleh memohon. Kalau diterima korang boleh terus join job yang korang pilih. Antara tugas yang ditawarkan didalam App Modello ini sebagai usherer, brand ambassador dan juga promotor.


Jumlah bakat yang telah dihasilkan oleh Modello dalam 3 bulan penubuhan.Fuhh
Apa yang best, korang boleh tengok details syarat yang ditetapkan untuk setiap job yang dilistkan dalam app modello. Kalau rasa ada muka hensem atau cantik boleh apply sebagai brand ambassador. hehehe. Bayaran pun memuaskan sangat. Sangat setimpal taw. Kerja mudah dengan waktu yang singkat. 

Jom kite explore sikit interface App Modello ini:



Gambar atas dibahagian kiri merupakan Profile untuk korang selepas mendaftar. Korang boleh lengkapkan maklumat diri korang dan kalau boleh letak gambar sekali sebab nanti klien nak tengok.hehehe. Gambar atas dibahagian kanan pula tempat korang survey job-job yang sesuai dengan korang dan paling penting memenuhi kriteria yang ditetapkan. Nampak tak bayaran tu? Banyak bukan? Berbaloiii.....



Modello juga ada e-wallet sendiri dimana setiap job yang korang dah selesaikan akan dibayar disini. So korang boleh nak withdraw terus.Mudah! Gambar atas dibahagian kanan pula boleh dikatakan macam cart.Korang boleh tengok history job yang korang pernah mohon dan laksanakan. huhuhu

Apa tunggu lagi? Korang register sekarang dan dah boleh start pilih job mana yang sesuai...

Nak tahu lebih lanjut, korang boleh layari


Applikasi ini boleh di muat-turun di Playstore and AppStore.

18 comments:

Cik Min said...

Wahhh nak download la apps ni heheh mana tau murah rezeki wat job2 pasni

yaya_flanella said...

Wah menarik ni. Boleh luaskan lagi connection dengan PR dan juga cuba nasib disini mana tahu ada rezeki kan. Thanks for sharing Faries :)

Zharif Azis said...

wahhhh ada aplikasi khas ya untuk pengamal media dapatkan job. mudahlah lepas nie nak cari event or job yg bersesuaian dengan niche kita

Aerill Hassan said...

wow. aplikasi yang sanagt hebat ya! senang lah lepas ni untuk sesiapa menambah pendapatan dengan adanya apps ni :)

airah syahirah said...

Wah baru tau. Sekarang juga kita download. Nampak menarik

Julia Mahir said...

Bagus nya utk sesiapa yg nak carik pendapatan sampingan, lagi-lagi students kan. Platform mcm ni la yg patut kita war-warkan.

Mat Drat said...

Thank you utk sharing ni, bagus ni. Boleh la Mat Drat study lebih Dan cuba juga nanti.
Sangat bermanfaat

Marina Bashah said...

Thank you share. Nak download la. Nak cari job banyak-banyak. Hihi

Aidasue said...

apps ni bagus sebab skrg kan byk je job2 sampingan model gini so senang kalau jadi client nak dapat model2 best. lagi bagus kalau buat tuk job2 lain gak kan

Fadzil Ahmad said...

Dh cuba download apps ni. Tapi failed submit details lak. Dh pernah dpt job dari sini ? Byk jugak apps mcm sushi vid pon quite femes jgk. Nak tak nak terima jobs je hehe

Jia Shin Lee said...

Wow nowadays there's so many choices of eWallet available, nice of you to introduce this for us.

cindy said...

Wow so many new job hunting app!!very good more option!!ill try this app vy soon!

Mawardi Yunus said...

layak x kalau kita nak install jugak. boleh buat duit sampingan ni. bagus untuk sapa2 nak buat duit lebih kan.

Nina Mirza said...

Wah... Bagus ni..!! Sapa yg tak nak dapatkan extra income iyer tak? Terima kasih tau sharing. Kita pun nak try laaa..

adlinatasya said...

okeee lepasni nak download apps ni. thank you kongsi! sangat berguna untuk blogger2 and influencer zaman sekarang.

I am Vee said...

Thanks for sharing this post!
Hopefully, there are more influencers & bloggers will get more jobs and money!
Let's go rich together!

mek yunie said...

rasa nak download and daftar jugak lah. walaupun mek tahu yang mek bukan lah jenis size S. hehe. but at least seronok gak dapat pendapatan thru sini.

RAIHANAH AHMAD said...

thanks for sharing info ni. bolehlah ramai2 menjana pendapatan sampingan daripada apps ni. insyaAllah