Thursday, November 21, 2019

Loca World Aplikasi Pintar Membantu Menghasilkan Flyers Digital & Video Bagi Mempromosikan Perniagaan!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Kini, pelbagai aplikasi pintar diwujudkan dengan tujuan membantu atau memudahakan  aktiviti seharian kita. Baru-baru ini , Faries telah pergi berjumpa dengan sebuah syarikat yang bakal melancarkan sebuah applikasi yang bernama " LOCA WORLD" pada bulan Febuari tahun hadapan. Menarik sungguh kalau nak bercerita pasal aplikasi ini. Memandangkan belum dilancarkan lagi. Faries nak bagi hint-hint je dulu dan yang pasni masa dilancarkan nanti pasti gempak dan mendapat sambutan!

Loca World merupakan satu aplikasi untuk membantu para peniaga mempromosikan perniagaan mereka dan memberikan maklumat kepada pelanggan tentang perniagaan yang mereka cari dengan mudah. Korang dulu masa kecik-kecik pernah tengok buku yellow pages? Macam itulah fungsi Loca World tetapi dalam bentuk aplikasi. Korang boleh cari kedai yang korang nak pergi dan dapatkan maklumat lengkap terus disana termasuk alamat, telephone, email dan macam-macam lagi. Menarik bukan?


Loca berfungsi kepada dua iaitu untuk Peniaga dan Pelanggan. Para peniaga akan menggunakan app ini untuk meletakkan maklumat perniagaan dieorang serta menghasilkan flyers digital yang disediakan didalam aplikasi ini. Dan sebenarnya semua orang boleh mempromosikan perniagaan yamg mereka rasa bagus dan sedap. Untuk customer pula app ini digunakan untuk mencari kedai-kedai yang ingin dituju.

Antara fungsi applikasi LOCA WORLD:

-Menghasilkan 1 minit Statistic Flyers
Korang letak gambar banyak-banyak da sedikit informasi makan akan terhasillah sebuah digital flyers yang sangat cantik.

-Lokasi Carian Yang Terbaik
Sangat mudah untuk mencari dan boleh dikatakan tepat

-Video Flyers
Boleh menghasilkan sebuah video yang ringkas selama 3 minit. Sangat mudah dan ringkas.


Banyak lagi yang korang kena tunggu!!!! Berdasarkan preview yang dah Faries lihat, memang terbaik. Korang jangan lupa muat turun applikasi LOCA WORLD ini pada bulan Febuari 2020 nantii.....

11 comments:

Hanny Abdullh said...

Terima kasih atas perkongsian. Bagus jugak untuk mereka yg berbusines, Nanti leh le sis survey, mana tahu boleh buat utk busines online sis ni

Rawlins GLAM said...

Loca World nie membantu perniagaan? Nampak gaya, makin luas ruang lingkup rezki peniaga kan dengan adanya aplikasi sebegini. Maka, jadilah dunia tanpa batasan. Tak sabar plak nak try 2020 kelak.

Aerill Hassan said...

Makin mudahlah lepas ni untuk peniaga meniaga barang. tak sabar nk tengok bagaimana aplikasi dan interfacenya apabila dilancarkan kelak :)

Mat Drat said...

Bagus app Loca World ni nanti, pasti akan sgt membantu Dan memudahkan urusan seharian Kita. Dan pasti akan mbantu peniaga Dan syarikat mengiklankan perniagaan mereka

Fadzil Ahmad said...

Loca world? Sejenis apps ke ni ? Bagus jgk kalau konsep mcm yellow pages. Dulu memang selalu jgk buat rujukan. Konfirm yang ni lagi cepat sebab typing je kan

Mimie said...

Aplikasi Loca World ni bagus untuk peniaga bagi promosi perniagaan mereka. Memudahkan mereka untuk menghasilkan flyers digital dan video. Pasti para peniaga tak sabar menanti pelancaran aplikasi ini.

xulhlmi said...

wahh nampaknya ada apps yang bakal memudahkan ramai pihak. Jadi tiada lagi kesusahan dalam mencari rezeki.

Mawardi Yunus said...

wah menarik ni. memudahkan bagi mereka yang baru dalam dunia business. tak perlu bazir duit untuk itu ini kan. semua boleh buat sendiri.

Dikbee said...

Allahu, teringat pula zaman2 guna yellow pages dulu. Memang sangat penting. Especially time nak cari vendor baru. Tapi bagus juga ada apps ni, paperless & cepat nak access

Nadia Johari said...

Buku yellow pages dulu memng popular ye..hehee..sekarang senang la bila ada apps macm ni..mudah sanagt nak buat iklan kan

Mus said...

macam menarik jer konsep pengiklanannya.. kalau memudahkan pengguna pasti akan dapat sambutan