Tuesday, May 14, 2019

Ramadhan Buffet 2019: Berbuka Puasa Sambil Mengamit Memori Di Shah's Village Hotel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Kehangatan bulan ramadhan sudah terasa dalam hampir seminggu kita berpuasa. Dah ada rancangan nak berbuka puasa dimana ramadhan kali ini? Korang mesti dah ada rancangan kan nak bawak satu keluarga, kawan-kawan dan pasangan masing-masing. Faries nak cadangan tempat berbuka puasa dimana berkonsepkan mengamit memori gituh iaitu di Shah's Vilagge Hotel yang terletak di Petaling Jaya. Nak tahu apa istimewanya dekat sini? Jom teruskan membaca.

Untuk pengetahuan semua, Shah's Village Hotel merupakan hotel lama yang telah ada sejak zaman Allahyarham P.Ramlee lagi dimana hotel ini merupakan hotel tempat beliau berehat dan bekarya. Sebab tu Faries sebut dimana konsep hotel ini betul-betul mengamit memori dimana bangunan asal dikekalkan dan hanya ada sedikit perubahan yang dilakukan oleh pihak hotel.



Jom kita bercakap pulak soal menu, kalau dah mengamit memori mestilah korang dah boleh bayangkan menu-menu utama dekat sini ialah selera Kampung. Juadah-juadah seperti Nasi Briyani, Nasi Bukhara, Sotong masak nyonya, Kambing poratel, Aneka kuih melayu dan pelbagai lagi. Korang cuci mata tengok gambar je la ye. Nak sebut satu-satu kan tak habis sampai besok pagi.hehehe








Harga?

Dewasa: RM 60
Warga Emas: RM 45
Kanak-kanak: 40 (Bawah 4 tahun tidak dikenakan cas)

Berita baik dimana buat julung-julung kalinya pihak hotel bekerjasama dengan pihak Syria Care bagi memeriahkan kempen ramdhan ini dengan menyalurkan sumbangan RM 3.00 dari setiap pembelian pakej buffet ramadhan di Shah's Vilage Hotel. Sumbangan ini akan diberikan kepada pelarian Syria dan Lubnan. Dalam bulan mulia dan barokah ini pun boleh membeli sambil membantu.hehehe

Korang tunggu apa lagi? Mai pakai ajak semua mai ke Shah's Village Hotel! Memang puas hati!

Untuk maklumat lanjut serta tempahan, sila hubungi

Pn Azza: 017-2037559
Pn Natalia: 017-2020950
Pn Zaila: 012-6745612

Shah's Village Hotel
3&5, Lorong Sultan, 
Pjs 52, 46200 Petaling Jaya,
 Selangor

23 comments:

Fadzi Razak said...

Banyak jugak menu yang ada dekat buffet Ramadan sini. Harga pun tak mahal sangat. Berbaloi harga tu dengan pilihan makanan yang ada.

Sherry Go Sharing said...

wow good to know as no dine there before. Shall tell my friends of this place too, I like buffet as can go many times to try out different food.

Huzaini Ismail said...

Wow macam2 menu yang ada. Nampak sngat menyelerakan. Harga pun berpatutan dan sesuai untuk yang mahu berbuka puasa secara buffet. Selamat berpuasa

CXopportunities said...

Bagusnya buffet ramadhan ni. Siap ada salurkan sumbangan RM3 kepada warga Syria . Alhdulillah. Sambil berbuka, sambil beribadah.

Cx tengok makanan dia pon perghh! Dahlah time ni pkl 12:30 tghri. Memang krik kruk lah perut ni tengok lauk pauk dia hehee. Nasib baik puasa. Huhu

Rawlins GLAM said...

Murahnya harga pakej dia - bawah RM100.
Makanan pula memang ada yang Rawlins cari time berbuka sahaja.
Adakah Rawlins kena pergi gak?
Nampak gaya kena selit gak la datang berbuka kat sini.

Mama Kembar Tiga said...

Wow ada rojak! Lauk pauk pun nampak sedap belaka. Mau bertambah nasi kalau makan lauk lauk gitu. Harga pun ok lah, berpatutan betul.

Nina Mirza said...

Wah..... Berbaloi laaa harganya. Pilihan Menu nya pun favorite kita. Aduyai... Terliur dah ni. Nak pi sini bawak family laaaa. Tentu happy sokmo depa buka puasa dengan favorite menu!

Hanny Abdullh said...

Dekat sangat dah dengan rumah sis. Nanti nak gi lagi berbuka kat sana, lauk pauk dia not bad, harga pun sangat lah berbaloi.

Lia Hasty said...

Jarang tu nak dapat harga buffet RM60 je. Selalunya banyak RM100 lebih. Memang berbaloi dengan pilihan makanan Yang ada.

Mimie said...

Macam macam menu buffet ada. Rambang mata pulak akak tengok. Semua makanan nampak sedap dan menyelerakan. Harga pun berpatutan. Kira murah dah tuh. Bayar rm60 boleh makan apa saja kita nak kan. Puas boleh rasa macam macam.

AyuArjuna BiGoshh said...

Dekat oj kan hotel ni. Selalu lalu tapi x pernah sempat singgah. Menarik juga pilihan makanan yang disediakan. Untuk warga pj bolehla datang singgah sini

Nadia Johari said...

makanan buffet ni memang buat ornag kenyang tau..hehee..sedap semua makanna dia..terbaikla hotel ni berkerjasama dengan syria care..sambil makan, sambil beramal..

Slumber Lady said...

Murah pakejnya! Berbaloi dgn seleksi menu. Baru tahu Shah's Village ni dah lama ada.

xulhlmi said...

First time baca pasal Shah's Village, tengok gambar pun dah terliur, ini kalau pergi mesti makan sampai boroi. pakej pun murah pulak tu. Thanks for info faries.

FM said...

tak pernah lagi makan kat sini, akan try dalam minggu depan... tengok entry ni hsrgs nys pun boleh tahan

Emi said...

Yang color hijau tu apa benda ye? Sagu gula melaka ke? Nampak sedap pulak. Tp macam ada potongan mangga ke apa tu kat atas dia?

Sunshine Kelly said...

Spotted many dishes that i like over there. I belum pernah try their food yet will be good to ajak my cols to buka kat sana.

Tengkubutang said...

Banyaknya menu dia.. TB ternampak yang sagu kaler hijau tu..macam sedap je tengok.. huhu.. tengok menu-menu semua kegemaran TB dah ni..bila nak sampai ke sana tu taak tau la.. heheh

HALIMAH BINTI MUHIDEN said...

Syoknya dpt berbuka puasa kat sini, mkn mcm2 menu Sgt menyelerakan

Rabiatul Adawiyah said...

Menggamit memori apa tu. Rindu nak balik kampung ke. Hehehehe. juadah bulan Ramadan ni semua best. Akak cari yang dekat dengan rumah dan kids friendly aje. Senang.

Tekkaus said...

The food in this place really looks delicious. OMG just look at those delectable spread at the disposal of gluttons. I am sure a lot of people will enjoy the scrumptious offerings here. :)

Mek Onie said...

Harga not bad kan. Sambil berbuka puasa sambil kita menderma juga, baguslah Shah's Village Hotel ni, siap buat sumbangan kepada Syria lagi. Biasa semua kejar sale kan. Moga sedekah dan amalan ini diterima oleh Allah SWT.

miao sai said...


ayo daftarkan diri anda di a*g*e*n*3*6*5 :D
WA : +85587781483