Sunday, April 14, 2019

Ramadhan Buffet 2019: Selera Barokah Ramadhan Hanya Di Dorsett Putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Bulan ramadhan bakal tiba kurang daripada 20 hari lagi. Dah bersedia untuk menjalani ibadah puasa pada tahun 2019 ini? Mesti korang dah banyak persediaan nak sambut bulan paling banyak keberkatan ini.hehehe. Macam Faries dah siap siaga untuk melengkapkan ibadah solat tarawih dan pada masa yang sama nak meluangkan masa berbuka sesama keluarga ditempat pilihan iaitu Dorsett Putrajaya. Nak tahu apa istimewanya Buffet Ramadhan di Dorsett, Putrajaya tahun ini? Jom teruskan membaca....

Untuk pengetahuan semua, Dorsett Putrajaya membawakan tema "Bismillah Barokah Ramadhan" pada tahun 2019 ini untuk pakej buffet di Citra Rasa Restoran. Lebih 300 jenis makanan disediakan untuk para tetamu yang bakal hadir nanti. Apa yang menariknya lagi, dengan berlatarbelakangkan Masjid Sultan Zainal Abidin atau lebih dikenali sebagai Masjid Besi akan memberikan suasana yang lebih baik dan indah buat para tetamu yang berbuka puasa disini nanti.



Antara makanan popular yang akan disediakan di sana nanti ialah Pek Nga Kelapa dengan Kari Ikan, Laksam Kelantan, Nasi Kerabu, Nasi Lemak Delima dengan sambal hijau, Lempeng Pisang, Sung Gear Box, Bubur Lambuk Istimewa, Lemang, Nasi Impit, Rendang Daging, Ayam serta daging Swarma dengan roti pita, Warung ABC, Aneka Cucur, Warung apam balik viral dan yang paling penting ialah Durian Kamponnggggg......















Menarik bukan? Nak tahu harga? Jom korang rujuk harga dibawah sebab Dorsett Putrajaya ada promosi early bird lagi:

RM 138 pax ( Dewasa)
RM 78 pax  ( Warga Emas)
RM 78 pax ( Kanak-kanak 6- 12 tahun)

Untuk 2000 pembeli terawal perlu bayar hanya RM 99. Perghhh Berbaloi!!!!!

Pakej Bersahur?

Bukan itu sahaja, Dorsett Putrajaya juga menawarkan pakej bersahur di Restoran Citra Rasa. Korang solat subuh di Masjid Sultan Zainal Abidin dan sertai pakej bersahur di Dorsett Putrajaya. Untuk pakej bilik bermula pada harga RM 320 termasuk bersahur dan berbuka untuk 1 malam untuk 2 orang.

aiskrim turkish popular tu pun ada taw dekat sini.heheh
Nak tahu lebih lanjut, Sila layari


Email: reservation@putrajaya@dorsetthotels.com

+6038892 8388

Lot 3,3C5, 
Jalan Tun Abdul Razak, 
Presint 3, 62000 Putrajaya, 
Wilayah Persekutuan Putrajaya

19 comments:

Alia Farhan said...

Perghhh ikan keli tu... Nampak nyums2 sangat tu... Kalau dpt jd pembeli terawal tu untung lah... Dapat jimat byk kot

el said...

melekat mampat durian tu hoii..adoi berselera tengok menu2 kat sini..hotel dia pun cantik..kalau turun sana bulan puasa nanti bolehlah singgah

Slumber Lady said...

Eh, aiskrim turki pun ada. Haha. Menu menarik belaka. Bagusnya buat pakej bersahur sekali dengan bilik.

Rawlins GLAM said...

Paling best adalah sebab dekat dengan masjid besi tu - bestnya kalau dapat pakej penginapan dekat situ, boleh sahur, berbuka dan terawih sekali.

khai artzfar said...

wah pantasnya dia! so far sedap kan makan dekat sini? teringat nasi goreng bodoh dia. walaupun simple tapi sedap gila sampai repeat dua kali hahaha

cindyrina said...

Sedapnye tengok makanan yang pelbagai macam ni. Tak sangka ramadhan dah hampir tiba.Pakej ramadhan kat sini nampak berpatutuan. Boleh la try nanti.

Eiza GreenAppleKu said...

Wow... banyaknya menu berbuka. Lemang pun ada. Nampak lemang terus mood nak raya terbayang-bayang. Walhal puasa pun belum. Lok lok tu sesuatu yang lain dari lain.

Mimie said...

Adududu udnag galah percik mek ayu memang mengugat iman sungguh. Dapat makan udang galah tu memabg tak pandang lain dah tau. Hahaha... makanan lain pun tak kurang hebat nampak sedap. Tapi yang hairannya kenapa mesti raja buah tuh menyelit.. aishhhh ni semua la ni kan

Cik Puan Ena said...

Wahh menu tu siap macam hari raya plak ada rendang. Hehe.. ok durian tu sis suka. Mahu bertambah2 makan ni. Tempat jugak cantik. View menarik buat pelanggan rasa tenang nak berbuka. Bagus ye ada jugak pakej bersahur.

Nina Mirza said...

Hadoi.... Kecur ayaq liur kita nengoknya. Huhuhuuu
Paling bukin teruja durian tu.. Oh my oh my!
Nak kasitau family ni, pak mertua suka nau durian.
Thanks sharing beb

Dik Bee said...

tudiaaa, sampai 300 jenis juadah tu. Mau juling bijik mata tengok semua makanan.. Ni kalau pi bulan puasa, confirm duduk sampai malam sebab tersandar kekenyangan.. haha

Nadia Johari said...

wah ada apam balik la..ada aiskrim tu..best ni..hehehe..ramadahan dah nak kunjung tiba..banyak pilihan tempat makanna..yang penting beserdahana di bulan ramadhan

iffah208 said...

Makanan dekat sini semua sedap, macam-macam ada suka nasi kerabu dengan sup gearbox tu.. Membuka selera pakej harga memang kena dengan menu-menu yang dihidangkan. Ice Cream turki tu sedap... Tapi geramlah dipwrmainkan rasa nak merajuk ha ha ha

Fadzi Razak said...

Cantik tempatnya. Tak pernah lagi berbuka puasa dekat sini. Nampak ekslusif sangat macam tempat have have gitu. Hahahha. Makanan dia pun boleh tahan mewahnya. Paling tak tahan udang percik tu

Syiera Firdaus said...

Nyum nyum semua menu nampak sedapnya. Jenuh la nak memilih. Dah bayar kena rasa serba sikit hehe tempat makan pun cantik dan selesa

Hanny Abdullh said...

Tak pernah lagi berbuka puasa kat sana. Waduhhh lemang pun ada..ok now dh rasa cam nak raya pulak..hehehe. Masalahnya jauh lak dr rumah sis, kalau dekat mau sis terjah nanti

Absolute Yana said...

Tahun ni nak bawak parents ke sini, dah lama asyik tengok orang share review best pasal Putrajaya Dorsett ni. Time untuk balas balik budi mak ayah...belanja diorang pulak.

HALIMAH BINTI MUHIDEN said...

Skrg dah mula sibuk dgn review buffet Ramadan mmg sedap2 semua hidangan dia, jauh sgt nk pegi..kak pegi yg dekat jer

Sunshine Kelly said...

Omg omg!!! kat sana buffet ramadan ada seeve durian juga. Nak ajak company buat department buka puasa kat sana la.