Wednesday, March 6, 2019

A&W Malaysia Membuka Cawangan Terbaru Di Eko Cheras Mall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Korang masih teringat zaman-zaman nostalgia minum air root beer float dan curly fries di A&W? Teringat-ingat zaman kecik-kecik dulu. Air root beer float tu memang salah satu minuman wajib dan boleh katakan minuman signature dekat A&W. Beberapa tahun lepas rasanya A&W banyak menutup cawangannya dan kini ada berita gembira! A&W Malaysia kembali lagi!!!!!!


Baru-baru ini, Faries telah pergi ke acara perasmian sempena pembukaan cawangan A&W yang ke 47 di Eko Cheras Mall.Wah! teruja sangat sebab dah lama tak makan dan jarang nampak A&W. Pembukaan cawangan yang ke 47 ini agak istimewa kerana terdapat artis jemputan yang tengah trending iaitu Nabila Razali. 

Menurut Ceo A&W Malaysia, Sir George Ang, beliau berkata acara perasmian pembukaan A&W tahun ni sekaligus dengan sambutan ke 100 tahun Restoran A&W diseluruh dunia pada Jun nanti. Pelbagai aktiviti menarik bakal di adakan nanti.

Perjalanan 100 tahun A&W didalam industri makanan segera

Dah apa tunggu lagi? Jom ke A&W Eko Cheras Mall dan A&W berdekatan dengan anda untuk merasai menu sedia ada dan menu-menu yang dibawakan oleh A&W kali ini. Pasti teruja dan nak lagi!!!!




Terima Kasih A&W Malaysia


Nak tahu lebih lanjut, layari:

19 comments:

Illya LeYa said...

A&W memang menyelerakan. Float dia tak pernah ada mana-mana boleh tandingi lagi. Memang kalau teringin, mesti ajak Otomen pergi A&W ni.. Tak pernah mengecewakan. Corny dog dia pun sedap.😁

tenku butang said...

TB kalau tengok A7W ni mesti teringat zaman kecik dulu.. masa abah bawak pi Family Day kat tempat kerja dia.. kami selalu dapat kupon makan burger A&W dan minuman nya.. TB tak reti nak sebut tapi memang masa tu kami happy giler dapat makan tu.. siap bergambar dengan maskot A7W yang comel tu.. hehehe

Iza Ramli said...

Wah. Eko cheras yang baru tu dah ada A&W. Susah skarang ni nak cari A&W. Dekat area office Iza dulu ada 1 cawangan. Sedapnya kalau dapat rootbeer dia.

Comel Azhar said...

omg float die lah yang akan jd kegilaan, mtk double scope aiskrim aci tak? lepas tu waffer die omak aihh sedapnya..

Siti Rohaida Yusof said...

Lama betullah tak masuk a&w.suka air float dia je. Nampaknya mereka dah byak jugak bukak cawangan kan.. Semakin maju nampaknya

Bonde Zaidalifah said...

Lama dah tak makan dan minum dekat restoran Anw ni... kesukaan akak rootbeer float tu... sekali slurppp sedap dan rasa segar perut! nak-nak minum waktu panas.. Tahniah Anw dah buka cawangan baharu di Eko mall.. esk nak terjah Anw Cyberjayalah memandangkan ianya yg paling dekat he he he

Maha Mahu said...

Wow ada duta A&W keer gambar dengan Nabila Razali tak ada ker hhehehe awak suka makan apa kat A&W ni sama macam Nabila ker heheheheh... tapi kita suka datang A&W sedap rerutama ayam gorengnya...

Hanny Abdullah said...

Sis memang suka A&W ni..dr sis x khawin sampai swkarang mmg kekadang mesti cari A&W. Curly fries n corny dog mmg sodapp. Dulu byk cawangan lps tu byk tutup..now dh start bukak balik cawangan ya..bagus lah cam tu. Sis tak yah gi jejauh..kat rumah sis pj ni dh ada, berzaman dia kat sini..hehehe

Nadia Johari said...

Suka dengan A&W ni.. Lagi-lagi air dia.. Tapi dh lama tak pergi makan ni.. Sebab bukan semua tempat ade kn. Bgusla di buka dekat eko cheras tu.. Kenaa carila.. Teringin dh ni

Mawardi Yunus said...

Pernaj sekali makan kat a&w ni wak. Not bad la makanan dia. Tapi kalau awak nak belanja saya lagi suka eh. Hehe.

zai zamree said...

Lama gila x makan A&W. Kita suka fries dia. Air float dia pon sama. Dan2 teringin nk mkn...hahaha

Julia Mahir said...

Ingat A&W ingat Rootbeer! Mmg fast food fave ni dari zaman kanak-kanak. Seronok tgk A&W makin buat comeback, bukak cawangan lepas byk dah tutup.

adianiez AIDA said...

seriously, i love a&w !!!
coney dog.
root beer.
memang legend.
dari kecik da makan semua ni.
tapi tu la, outlet nyer tak byk like mcD & kfc.

Rawlins GLAM said...

Rawlins penggemar A&W. Siap simpan gelas dalam freezer sebab nak minum float seumpama di A7W tatpi tetap tak sama. Haha. Sedapnya la time panas-panas minum float kan.

Tahniah A&W

Rabiatul Adawiyah said...

dah lama tak makan A&W. Bestnya! Nanti nak pi la kat Wangsa Walk. Hehehe. Cheras tu jauh benor. hehehe

Emilinda said...

Dekat mall berdekatan ofis kitorang pun ada bukak satu a&w baru. Sedap pulak menu2 dia. dulu jarang tau emi makan a&w. nampaknya sekarang ni a&w buat comeback ye sekarang.

Sunshine Kelly said...

Dah lama tak makan A&W i miss their root beer float and also waffle la. Their fried chicken and curly fries pun sedap juga.

Syamimi Saad said...

Sedapnya A&W.. Dah lama sangat tak makan makanan dia.
Pernah minum airnya tu pun masa kecik kecik dulu..
Sebab meningkat dewasa susah nak jumpa A&W.
Nanti nak cuba la..

Mouse Mommy Treats said...

Great news that A&W open a new branch! Mmg mouse mommy dgn ank2 suka A&W punya beverages dgn ice cream terutamanya.