Tuesday, February 5, 2019

4Fingers Tawar Menu 'Firecracker Chicken' Sempena Tahun Baru Cina!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Siapa kat sini pengemar ayam goreng 4Fingers? Cepat angkat tangan. hehehe. Sebenarnya Faries nak share sikit  pasal menu baru keluaran 4Fingers. Faries memang pengemar setia ayam 4Fingers sebab sedap dan kerangupan luar biasa tu. Aumm. Lapar pulak rasa tiba2!hehehe. Baru-baru ini Faries telah hadir ke acara food tasting menu baru 4Fingers.Nak tahu apa yang bestnya menu baru ni? Jom baca sampai habis...

Memandangkan perayaan Tahun Baru Cina tidak lama lagi, 4Fingers telah menawarkan satu menu baru yang diberi nama ' FIRECRACKER CHICKEN' hasil idea daripada chef Bjorn Shen yang merupakan salah seorang selebriti chef terkenal di kota singa, Singapura.



Kalau dah ada perkataan Fire tu mesti korang dah boleh agak semestinya ayam ni pedas giler. hehehe. Eh tak de lah just nice weyh. Bahan-bahan yang digunakan  sebagai perencah kepada ayam firecracker ini adalah serbuk cumin dan szechuan sos.

Harga pula  bermula untuk set ala Carte RM15.00 manakala untuk set bundle berharga RM19.70 keatas.

Sejujurnya, Faries rasa ayam baru keluaran 4Fingers ni memang best dan kepedasan yang dibawakan tu sangat menepati citarasa masyarakat Malaysia. Memang nak repeat lagi sebenarnya. Jom lah cuba dan jangan ketinggalan!


Jom ramai-ramai ke 4Fingers berdekatan anda!

Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut, Sila layari

20 comments:

Lily S. said...

I'm not sure whats the hype about 4fingers.. i went once.. tp mcm okay2 je.. ke i salah order.. x taula.. but everyone keep on saying it's the best among all the other korean fastfood.. maybe i should try again.. haha

miss J Jannah said...

belum pernah cuba sebab di sni tak jumpa pulak..mgkin kena pergi ke seberang jambatan utk ni...macam best jugak 4fingers ni..kfc pon lama xmakan hihih

Illya LeYa said...

Terliur betul tengok Ayam 4Fingers ni.. Okay... Nanti nak pergi ajak LeYa dan Otomen yw..hehe..

sya mimie said...

Allah sedapnya..
Ehh, tak rasa lagi pun dah tahu sedap ekk.. Hehe
Tengok ranggup macam tu, rasa macam nak g beli sekarang je tau..
Jeles tengok kengkawan yang dah try.

mama tisya said...

tk pernh singgah lg 4finger tp baca review ramai inform sedap..nanti nk try la..ada promo sempena tahun baru cina menarik ni

Slumber Lady said...

Tak pernah cuba lagi 4fingers ni. Adik2
dah pernah pergi sana. Ramai juga review kata sedap.

Julia Mahir said...

4Fingers ni mmg buat lemah lutut oiii. Tak sah kalau tak gi kalau gi Gurney Paragon yg jauhhh tu. NI ada rasa baru plak. Limited time ke? nak kena pi la ni.

Muhammad Zulhilmi said...

wow! nama menu baru dia memang hitzz
Boleh meletop macam mercun ke? Heheh. 4Fingers ni mampu lalu je, nak beratur panjang sangatlah malas. Tapi pernah makan yang kawan take-away. Memang sedap rasa ayam dia.

Bonda Chanteq said...

Boleh cuba menu baru ni...anak bonda pengfemar 4fingers...thanks for sharing

Kayathre Kay said...

Heard a lot about 4fingers but never tried before. The chicken looks yummy. Makes me hungry now. Can't wait to go try soon.

adianiez AIDA said...

x nampak lagi 4fingers ni di Melaka.
lom pernah try, faries.
harga nyer tu ok, standard harga utk makanan sebegini.
tak overpriced. boleh la cuba nanti.

Unknown said...

i heard a lot from 4fingers and will definitely try !

Nik Khazami Nik aziz said...

dah banyak kali dengar tentang 4fingers ni. tapi masih belum ada kesempatan utk cuba.. kalau ke KL nanti boleh singgah

Emilinda said...

Emi dah agak lama tak makan 4fingers. Dulu selalu la jugak. Teringin pulak rasanya bila baca entry faries ni. Lusa nak pergi makan 4fingers la. Nak try flavor baru dia.

Rawlins GLAM said...

Baru je pergi aritu. Rawlins tak berani order sebab sejenis yang tak tahan pedas, maka order yang biasa je. Hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

Makanan fav anak3 akk.. wah sekarang ada menu baru rhh. Bolehlah cuba nanti.. suka ayam dia sebab digoreng garing best best

Zayani Zulkiffli said...

Sure sedap ni. Patutlah haritu ramai orang beratur kat kedai ni, deorang nak cuba menu ni la kot. Ok, esok nak cuba jugak lah.

Syafiera Yamin said...

To be honest i tak pernah lagi mencuba 4 fingers ni.. nantilab ada bajet extra money would like to go.. Hee nampak macam crispy habis the ciken n huuu

Hanny Abdullah said...

Tak pernah lagi cuba makan kat sini, nampak cam sedap je. Nanti bolehlah sis pergi dan cuba hidangan dia

miao sai said...


ayo tes keberuntungan kamu di agen365*com :D
WA : +85587781483