Wednesday, January 16, 2019

The Pearl Kuala Lumpur Menawarkan Pilihan Penginapan Eksklusif Serta Mesra Muslim

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Tahun 2019 baru sahaja membuka tirainya beberapa minggu yang lalu. Dah ada perancangan percutian bagi tahun ini? Tahun ini dengarnya banyak cuti umum dan pastinya korang perlukan percutian untuk merehatkan minda serta membawa anak-anak bercuti. Tahu The Pearl Kuala Lumpur? Hotel ini terletak di Jalan Klang lama dan telah diubah suai dan dijenamakan semula.


Apa yang bestnya disini ialah bilik yang ditawarkan agak luas dan mempunyai konsep yang cantik. Faries menginap di bilik jenis Deluxe Room. Bilik ini mempunyai satu katil queen serta terdapat kerusi sofa berkembar serta kelengkapan yang lain seperti tv, pengering rambut, peti sejuk kecil dan juga tab mandi.






Jom kita lihat jenis bilik yang ditawarkan disini:

Deluxe Room
Pearl Studio
Executive Deluxe
Pearl Premier
Pearl Suite


Tempat  Makan Menarik di Executive Lounge!

Di Pearl Kuala Lumpur bukan sahaja menawarkan pilihan penginapan yang eksklusif tapi pilihan makanan pun merupakan antara pilihan yang terbaik dan syiok disini. Executive Lounge terletak di tingkat 23 dan pemandangan daripada atas memang cukup cantik dan sangat sesuai untuk makan malam bersama dengan yang tersayang ataupun keluarga.


Makan malam Executive Lounge bermula pada 6.00 ptg sehingga 10.00 malam. Tema makan malam di Executive Lounge pada waktu tersebut dinamakan sebagai 'King of the Grill Barbeque Buffet Italian'. Korang boleh bayangkan berapa banyak pilihan makanan grill dan oyster segar.

Oyster segar...


Kalau dah namanya set italian, pilihan spagetti memang wajib ada!



Kini, tema makan malam di Executive Lounge telah bertukar konsep bagi perayaan tahun baru cina yang akan tiba tak lama lagi. Konsep kali ini pasti lebih pelbagai pilihan. Pasti pilihan Dim Sum akan menjadi salah satu makanan pilihan untuk konsep kali ini.


Nyum-Nyum
 Berita baik untuk set ( King Of The Grill, Buffet Italian) masih ada sehingga 19/1/2019 pada harga seperti dibawah:

Dewasa : RM98+
Kanak-Kanak : RM35

Bagi pilihan sambutan Chinese New Year Eve bermula 4 Februari nanti di Cafe tingkat 5. Harga seperti dibawah ye:

Dewasa : RM118+
Kanak-Kanak : RM45+


Secara keseluruhan, The Pearl Kuala Lumpur menawarkan penginapan dan layanan terbaik. Hotel ini juga baru sahaja di anugerahkan sebagai 'The Best Muslim-Friendly Hotel'. Hotel ini juga bakal akan dijadikan menu untuk majlis-majlis besar. Maju betul The Pearl selepas proses ubah suai dibuat dan dijenamakan semula. Faries memang dah merancang nak bawa keluarga kesini memandangkan harga yang ditawarkan sangat berpatutan.

Terima Kasih The Pearl Kuala Lumpur......

Nak tahu maklumat lebih lanjut, sila layari


PHONE: 603-7983 1111

EMAIL: enquiry@pearl.com.my


Batu 5, Jalan Klang Lama, 
58000 Kuala Lumpur 
Malaysia

18 comments:

el said...

bilik cozy siap ada bathtub, makanan internasionl, view awesome, cool pool dekat pulak dengan mall..perghh mmg best hotel ni..nanti kalau turun kl boleh stay sini..

Chris_Sella said...

Memang best hotel ni, makanan pun sedap-sedap semuanya. walaupun dekat je dengan office, tapi tak pernah pergi pun. Harap cuti CNY nanti boleh dinner sini.

Amanda Suria said...

Bestnya kalau dapat lepak kat sini sambil dinner yang sedpa macam Faries makan tu ha...waaaa...semuanya menggoda kalbu..ikutkan tak la jauh mana ngan office akak..tak pernah stay sini lagi..lepas ni nanti bila- bila boleh la lepak sini plak..

Kylie Cre8tone said...

Such a lovely place to stay in... a great hotel in great location.... looks comfy and the food is yummilicious!

Cindyrina Rina said...

Bilik nampak selesa dan banyak kemudahan. I suka tengok swimming pool tu . Besar dan sangat luas. Even the buffet look like so much to offer. Great value for money.

JMR said...

Fuhh meleleh la plak air liur ni dok tengok gambar makanan tu. Menarik sungguh menu Grilled Buffet Italian tu. Bilik hotel pun nampak selesa btol tu

Nur Amni said...

omg sukanyaaa view rooftop macam tu
port paling best nak amik gambar sbenarnya
amni selalu lalu dpn hotel ni tp xpnh pun check in sini hahaha

iffah hussin said...

Bestnya kalau dapat menginap dekat The Pearl nih.. tempatnya dahlah cantik dan nampak selesa sekali... hidangan makanan pelbagai emmm terliur tengok !

Nadratul Syazwana said...

Macam seronok je lepak dekat lounge tu. Boleh hirup udara segar sekali duduk luar sambil makan oyster hehe. Banyak kemudahan yang disedaikan dan paling best mestilah sebab Muslim friendly kan. Location pun sesuai kalau nak buat staycation.

alia farhan Said said...

Simple interior.. Tapi akak suka la...
Cantik ja.. Yg cabinet tepi tu nampak menarik sangat.
Tapi paling menarik buffet spread dia la

Wawa Ashihara said...

dari luar nampak biasa2 je kan.. Tp masuk dlm wah best gk tgok.. Ada swimming pool, tab mandi.. Mmg bestlah..design dia xla terlampau crowded.. Tp sedap mata memandang.. Wawa suka design dlm hotel dia.. Mmg simple tp sangat menarik...

AyuArjuna BiGoshh said...

Tengok hotel ni makin lama makin menarik. Dulu rasa biasa sekrang ni bertambah cantik. Blh rekomen kat member2 terutama yg datang kl sbb ada urusan. Dekat juga dgn mv dan banyak aksesabiliti mudah

Henry Tan said...

spacious room with bath tub and nice view certainly make it a good hotel in kl to choose from! not forgetting the buffet! would love to try it someday!

Mrs Liez said...

dulu masa keje dgn travel agency memang kerap gak datang the pearl hotel sebab hantar dan meet up dengan client. hotel lama yang masih bertahan dan bilik dah cantik. actually service dia bagus.. dah berubah hotelnya..

Hanny Abdullah said...

Best sangat dok hotel ni, dahlah bilik besar dan selesa lepas tu makanan dia pun sedap2. Rasa macam nak repeat lagi dok hotel ni. Hari tu memang tak puas..hehehe

Fadzi Razak said...

Luas betul bilik die tapi die punya design, perabut dan susunan bilik macam old school sikit kan. Bilik hotel aside, but look at those variety selection of food. Boleh gemuk sehari makan dekat situ hahahah

tenku butang said...

woww.. hotelnya nampak kemas dan selesa.. decoration pun tersusun je.. nak pulak menu-menu macam nyum2 je.. bestnya kalau dapat staycation kat sini .. boleh la syor kat kawan-kawan nanti

Precious Cla said...

Nice view and nice foods juga. Pasti stay sana rasa seperti ekslusif sangat kan hehe