Tuesday, December 18, 2018

5 Sebab Kenapa Swiss-Court Holiday Apartments, Damai Laut Merupakan Tempat Percutian & Penginapan Terbaik

Assalamualikum dan Salam Sejahtera


Akhir tahun dan musim cuti sekolah merupakan waktu terbaik untuk bercuti serta meluangkan masa bersama yang tersayang. Korang dah start bercuti bersama dengan orang yang tersayang? hehehe. Baru-baru ini, Faries telah mengambil percutian untuk merehatkan diri setelah sibuk menyiapkan projek akhir dan kerja-kerja sampingan yang lain. Rasanya semua dah tahu yang Faries telah bercuti ke Swiss-Court Holiday Apartments, Damai laut yang terletak di Lumut, Perak. Nak tahu 5 sebab kenapa korang perlu bercuti ke sini? Teruskan membaca!

Untuk pengetahuan semua, Swiss-Court Holiday Apartments merupakan salah satu jenis penginapan di bawah Swiss Garden Beach Resort. Selain itu, jenis villa turut disediakan disini. Lokasi Swiss-Garden ini juga terletak jauh dari hiruk pikuk kota. Berhadapan dengan Pulau Pangkor dan laut yang cantik sememangnya membuatkan ramai pengunjung kesini.


Faries memilih penginapan Studio apartment sebagai tempat penginapan untuk percutian kali ini. Apa yang memeranjatkan Faries ialah bilik studio apartment ini sangat luas dan cantik! Kalau bawak satu family pun cukup. Ruang tempat memasak turut disediakan memudahkan untuk pengunjung memasak. Korang boleh lihat persekitaran ruang yang bilik yang cantik ini.







5 Sebab kenapa korang wajib bawa keluarga ke Swiss-Court Apartment Damai Laut?

1.Terletak jauh dari kesibukan kota

Jalan daripada luar Swiss apartment ini sejauh 7 km kedalam sambil menikmati pemandangan laut lumut yang cantik betul-betul bertentangan dengan Pulau Pangkor.

2. Bilik yang serba moden dan luas

Kesemua bilik di sini mempunyai kelengkapan yang moden dan cukup selesa buat pengunjung. Bilik studio yang Faries duduk sendiri cukup besar dan boleh memuatkan sehingga 4 orang didalam satu bilik. Tempat masak turut disediakan

Single-single pun dpt burung kiss.hehehe

tempat masak yang siap dengan kelengkapan

Pemandangan daripada balkoni bilik. Cantik kan?

3. Fasiliti lengkap dan pelbagai aktiviti boleh dilakukan

Disini, pelbagai fasiliti menarik disediakan antaranya,
  • Sauna 
  • Darts, Table Tennis, Basketball, Soccer, American Pool Table, Monopoly & Chess
  • Karaoke 
  • Mini-Water Theme Park at Resort
  • Swimming Pool with Variety of Floats
  • Jungle Trekking 
  • Night Fun Fishing
  • Barbeque Pit Rental
  • Sunset View at the beach
  • Golf Course Tour
  • Playground
Paling seronoknya ada pelampung Unicorn yang comel tu.




4. Pelbagai makanan disediakan disini

Makanan yang disediakan disini juga sangat menarik dan pelbagai. Bab rasa dah tentu-tentu sedap kerana disini kerana chef-chef mereka adalah chef yang berpengalaman dan juga sangat ramah dengan pengunjung. Paling suka rendang tok. Termimpi-mimpi sampai sekarang. Lagi satu harga yang ditawarkan pun agak berpatutan




5. Pemandangan Laut yang cantik




Kawasan ini berhadapan dengan laut cantik yang hanya boleh diakses untuk pelanggan Swiss-Garden Beach Resort. Jadi tak begitu ramai. Pelbagai aktiviti laut boleh korang buat disini seperti naik banana boat, fishing, naik kuda dan banyak lagi

Harga?
Mesti ramai yang nak tahu tentang harga kan. Harga untuk 1 malam bermula daripada RM 200- RM 300 bergantung pada musim yang korang pilih untuk pergi. Biasanya harga berubah-ubah.

SGI Vacation Club Membership?

Selain itu, korang juga boleh daftar membership SGI Vacation Club untuk dapatkan pelbagai tawaran hotel menarik pada harga rendah. Faris nak cerita sikit apa itu SGT Membership. SGI Vacation Club Berhad (SGI VC), merupakan anak syarikat OSK Holdings Berhad yang menyediakan program dan perkhidmatan kelab percutian sebagai sebahagian daripada bahagian Hospitaliti OSK Group. Ia ditubuhkan pada September 2001 dan merupakan pengendali kelab bercuti terkemuka di Malaysia. Ahli SGI VC mempunyai pilihan untuk menikmati penginapan mereka di hartanah yang dimiliki Vacation Club dan lebih daripada 3,000 hotel dan resort yang berkualiti di seluruh dunia dengan Interval International, rakan kongsi pertukaran global syarikat.

Sehingga hari ini, SGI VC telah menyediakan 4 hartanah rumah di Malaysia termasuk Holiday Court Apartments Damai Laut di Perak, Swiss-Villas Damai Laut di Perak, Swiss-Garden Residences Kuala Lumpur dan SGI Vacation Club Melaka



Apa yang korang dapat kalau sertai SGI Vacation Club Membership seperti dibawah:

Penjimatan kos efektif untuk penginapan
Kadar bilik bermula dari RM 81 ++ setiap malam di seluruh dunia. Pengiraan didasarkan pada harga keahlian Discovery.

Peluang untuk melakukan perjalanan ke lebih dari 3,000 hotel dan resort berkualiti


Menikmati pilihan percutian tanpa henti


Perlindungan terhadap inflasi harga penginapan hari ini selamat untuk semua percutian yang akan datang


Perlindungan nilai terhadap pertukaran mata wang
Korang boleh berjalanan selama 15 tahun ke luar negara tanpa bimbang tentang turun naik mata wang. Anggaran harga setiap malam kekal tidak berubah walaupun mata wang turun naik.


Menarik bukan? Jadi tunggu apa lagi? Jom daftar sebagai Ahli SGI Vacation Club Sekarang!

Apa yang Faries boleh cakapkan, Swiss- Court Apartment memberikan servis yang cukup baik dan sangat selesa. Sepanjang 3 hari 2 malam disana pelbagai aktiviti yang Faries lakukan dan yang pastinya Faries akan kesini lagi bersama-sama keluarga dan juga kawan-kawan.



Terima kasih Swiss-Court Apartments, Damai Laut <3

Nak tahu lebih lanjut, korang boleh layari



+605 618 1133 / 1409 / 1100

Swiss-Garden Beach Resort Damai Laut

Persiaran Swiss-Garden,
Jalan Damai Laut,
Off Jalan Teluk Senangin,
32200 Lumut, 
Perak, Malaysia

20 comments:

Julia Mahir said...

Wahhh bestnya korang! nampak menarik la tempat ni. Kalau pergi sini, mesti anak-anak pon seronok dgn payground, pool semua tu. Dah la view pun cantik sgt.

Illya LeYa said...

Memang cantik view kat sini. Dah lama juga tak ke sini. Rindu pulak bila tengok balik gambar terbaru dari blog Faries ni...

budakbandunglaici said...

boleh tahan besar bilik harga rm200. kalu datang 4 orang baru rm50 sorang. nice jugak lepak tengok sunset tepi resort. la depan tu pulau pangkor ke? mati2 ingat tanah besar haha

mama tisya said...

seronoknya kalau dpt bercuti kt swiss garden ni...kiranya sama ke yg damai laut tu..yg apartment ni tk pernh dgr plak...biasa dgr yg swiss garden damai laut....syok tu ada floater unicorn giant tu...murah juga rate tu..tq for sharing..bole plan cuti2 ngan family

Kylie Cre8tone said...

this place looks so great.. makes me feels like wanna go for a vacation now.. so enjoyable..

Qisstiera Lifestyle said...

Wahhhh cantiknyaa boleh nampak laut dari hotel ni. Boleh honeymoon ngan husband kat sini nanti. Pemandangan pun cantik dan romantik betul bilik dia.

Maha Mahu said...

Bestnya dapat duduk bercuti tempat yang cantik dan jauh dari kesibukan kota kita lama teringin nak pergi bercuti duduk hotel cantik dan mewah macam ni hehehe bestnya bila awak nak bawa kita...

Maisarah Humaira said...

Best hotel ni! Kemudahan banyak, macam-macam ada disediakan. Susun atur dalamannya pun cantik, banyak perabot kayu-kayu. Lagi best dapat tengok pemandangan cantik dari hotel tu.. tenang je rasa kan

www.maisarahsidi.com

Wawa Ashihara said...

Laa tempat dia kat tepi pantai kan.. Mati2 pikir tgh2 hutam sbb nmpk damai je.. Hehhe.. Tapi bestla view dia..nampak tenang je.. Sesuai kalau nk rehatkan minda citi ke sini amik angin .... Bilik dia pon simple tp nice! Kalau kita dpt suasana cmni mmg nk lama stay je. Hahaha

Hanny Abdullah said...

Wahh beruntung dapat gi jenjalan gan kenkawan. Dapat duduk kat tempat yang cantik pulak tu. Pernah gi damai laut tapi tak ingat lak duduk kat mana sb dah berzaman dah.

Saidila Lifestyle said...

lama dulu pernah ke sini jugak, memang best dan puas hati dengan semuanya , cuma kami tak makan kat situ..tapi takper ...next time nak stay situ dan cuba hidangan yang ada

dr-Life said...

Can't remember when was my last trip here. Miss this place so much!!!

rubydotmy said...

Bestnya haaaa dapat bercuti. Kita duk terperuk je kat KL ni. Hahahha. InsyaAllah bleh pilih hotel ni. Anak-anak dah nak ke pantai. Belum berkesempatan.

CXopportunities said...

Macam pernah dengar dan familiar dengan nama Damai Laut ni. Bila baca entry ni, baru tahu kenapa macam familiar sebab macam selalu dgr orang cakap. Tapi menarik sungguh tempatnya. Accomodarion pon really looks high class! It is the best moment bila dapat jalan² dgn geng. View hotel yang sangat tenang dan dapat release everything.

Nadratul Syazwana said...

Bestnyaaa weekend getaway! Banyak juga tengok facilities tempat dia, ada extra charges tak kalua nak guna? Teringin nak naik benda alah unicorn tu hahhaah. Sauna dia pun best. Ni kalua holiday memang duduk kat dalam tu saja, tak pergi tempat lain dah hahah.

Henry Tan said...

yes thats what i heard too, become their member is more worth it and yearly can go to any of their hotels for a getaway. hahaha

How to deal with markets ups and downs?

Nadia Johari said...

Wah best giler apartment dia.. Semua serba serbiblengkap. Bilik pun cantik dan luas. Memang sesuai dengan harga dia. Nampak tennag je. Kemudahan pun bnyak.. Siap ada mini themepark tu.. Memgbseronokla kalau bercuti dekat sini

MURNI NURUL AIN said...

Betul2 lepas stress keje bila tgk view yg cantik cenggini.. Tapi bilik studio dia Betul2 luas dan selesa.. Siap ada peti ais n dapur elektrik memasak.. Mmg sesuai bawa famili datang nie..

Jia Shin Lee said...

Damai laut is such a beautiful place and the hotel looks amazing, I always like hotels that comes with a kitchen after I have kids it's more practical for me.

Emilinda said...

Korang memang pakat pakai baju color biru ke apa ni? Takde rezeki nak join korang trip kali ni. Next time mungkin.