Friday, November 9, 2018

Pak John Steambot & BBQ Menawarkan Pelbagai Aneka Pilihan Makanan!

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera


Korang nak tahu, Steamboat dan grill merupakan salah satu makanan kegemaran  Faries. Kalau makan steamboat mesti kena ada kuah yang sedap dan pilihan makanan grill yang segar dan pelbagai. Baru terangkat! hehehe.Kali ini Faries dah jumpa tempat steamboat dan grill yang tawarkan pelbagai aneka pilihan makanan iaitu di Pak John Steamboat & BBQ. Serius memang best bukan sebab ada pelbagai pilihan makanan aje tetapi terdapat juga makanan istimewa yang membuatkan Pak John berbeza dengan restoran steamboat lain.
Untuk pengetahuan semua, Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall, Putrajaya merupakan cawangan yang kedua dan cawangan pertama mereka terletak di E-Curve, Damansara. Nak tahu apa yang istimewanya makanan disini ialah dengan adanya

Premium Beef
Smoked Duck
Lamb Slice

Nota Kaki: Pilihan istimewa ini hanya disediakan pada hidangan makan malam sahaja yer. Sebab tu harga dinner sedikit mahal. Korang kene minta pada staff sebab pilihan ini tidak disediakan di rak. Nak tambah boleh macam biasa. Cuma kene minta pada pekerja Pak John.




Selain itu terdapat hampir 160 pilihan makanan untuk steambot dan juga grill. Ha lupa nak bagitaw di Pak John ni ada 6 pilihan sup ditawarkan iaitu Prawn Sup, Chicken Sup, Curry Sup, Miso dan juga Tom Yum sup. Semestinya Tom Yum menjadi pilihanku!
 Pilihan Bahan Steamboat Dan Grill





Pilihan Sayur-Sayuran



PILIHAN NASI BERLAUK DAN MAKANAN GORENG




Pilihan Pencuci Mulut








Pilihan Air


Pilihan Mee




Pilihan SOS


Korang mesti nak tahu harganya pulak kan. Pendapat Faries harga yang ditawarkan berpatutan dan perbezaan harga bagi lunch dan dinner tidak begitu ketara dan korang sudah sedia maklum bagi hidangan dinner terdapat hidangan special berbanding lunch. Korang tengok senarai harga seperti dibawah:


Dewasa
Kanak-Kanak
(Bawah 12 Tahun)
Kanak-Kanak
(Bawah 5 Tahun )
Percuma!
Warga Emas
Pelajar
(Mesti Pamerkan Kad Pelajar Yang Aktif Sebelum Membuat Pembayaran)
LUNCH
(11am-5pm)
Hari Bekerja
RM32.90++

Hari Bekerja
RM16.45++
Hari Bekerja
RM24.70++

 RM 27.95
Sah pada hari bekerja sahaja
(Tiada potong pada Hari Minggu Dan Cuti Umum)


Hari Minggu
RM42.90++

Hari Minggu
RM21.45++

Hari Minggu
RM32.20++
DINNER
(5pm-10pm
Hari Bekerja dan Hari Minggu


RM42.90++
Haru Bekerja dan Hari Minggu


RM21.45++
Hari Bekerja dan Hari Minggu

RM32.20++
RM 36.45++
Sah pada hari bekerja sahaja
(Tiada potong pada Hari Minggu Dan Cuti Umum)

Faries memang berpuas hati dan pasti akan kesini lagi sebab memang puas hati sesuai dengan harga yang ditawarkan! Korang boleh ajak kawan-kawan, sedara mara, keluarga ke sini. Memang recomended. Kepada sesiapa nak booking untuk adakan dinner, sambutan hari jadi dan sebagainya boleh booking terus.

Nak tahu lebih lanjut, Layari



IOI City Mall Outlet
GE-11 Ground Floor,
IOI City Mall 62502 Putrajaya

E-Curve Outlet
Lot LG-13A&LG 15,
ECurve Mall, No 2A, 
Jalan PJU 7/3,
Mutiara Damansara,
47820 Petaling Jaya, Selangor

15 comments:

Julia Mahir said...

Adoi... Tengok post ni buat lapar nih. Cam sedap jer. Next time balik KL nak kena pi try tengok ni.

rubydotmy said...

Amboi gambar kemain ha berlambak. Saja menduga nafsu diet akak ni. Huwaaaa menci la. Hahaha. Takpe jilat skrin tak menggemukkan. Kahkahkah

Rawlins GLAM said...

Terus Rawlins terasa nak pergi sekali lagi - nak makan lagi beef tu. Sedapnya lahai. Dan bestnya, staff dia pantas dan mesra. Rawlins suka!

Kylie Cre8tone said...

It's a great place to eat until full full.. steamboat and grill together, and with ready food as well... enjoy every single moment dining here..

Mahadir mohamed arifin said...

Pak John nanti belanja kita ok hehehehe bestnya sedap banyak lauk-lauk dan pilihan kat sini memang menarik dan menyelerakan tapi ladi sedap kalau korang belanja...

Ezna Ahmad Khalili said...

Tak pernah rasa smoked duck gitu je. Itik ni kalau pernah makan pun yang masak kerutuk kelantan tu. Itik ni kalau tak kena dengan perapannya bau dia hanyir sikit. Lama tak makan Pak John ni. Memang suka steamboat.

Bella Jamal said...

Mewahnya pilihan makanan steamboat n BBQ kat sini. Tak pernah mai lagi cuba kat sini. Tak pernah juga try itik BBQ. Semua tempat food pun terletak kemas dan bersih. Apa kata belanja kita makan? Hahaha

Nadia Johari said...

sedap-sedap semuanya oiii..tak sabar nak pergi ni..nak makan semua yanga ada dekat pak john..hehee..rindu dengan beef dia

Nik Khazami Nik aziz said...

dah kira murah tu.. lagipun banyak pilihan makanan yang ada. dessert pun banyak. di tempat yang saya pergi tu sikit je dessert

Nurhasanah Ismail said...

Sedapnya! Mmg feveret seisi keluarga saya makanan grill2 n steamboat ni. Hari tu try steamboat dekat aeon bukit raja, mmg kecewa makan. Harga pulak sgt mahal. Lepas ni nak pegi tempat yg orang recommend je. Boleh la try ke sini nanti.

Mimi Azirah said...

Bilalah merasa makan steamboat dekat Pak John Steamboat ni. Nampak banyak snagat makanan yang boleh dipilih kan. Ramai cakap sedap kan. One day kena datang juga makan kat sini

Emilinda said...

Best kannn. Emi suka smoked duck tu. harap2 dorang bukak outlet lebih banyak. sebab ecurve dgn ioi tu dedua pun jauh dari tempat emi.

idayu nim said...

Banyak nye pilihan, rasa teruja plak bila tengok sebab akak peminat steamboat jugak. Hhaihhh macam nak kena p cari hujung minggu ni

Wai Yee aka Rane said...

I have yet to try it out there. the food selection is so many. with affordable prices too. time to bring my whole family enjoy dinner there.

Zayani Zulkiffli said...

Yani pun suka dengan pak john sebab menu dia banyak. Dah lah tu, murah dan sedap.