Saturday, November 3, 2018

LAB 11 Lancar Produk Untuk Rambut Kekal Sihat Dan Cantik!

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera


Makin meningkat umur semakin banyak masalah rambut yang akan kita hadapi. Faries pun dulu jenis rambut tebal tetapi sekarang ini tidak lagi sebab rambut makin lama makin menipis. Faries percaya ini berpunca daripada peralihan umur ataupun penggunaan produk rambut yang tidak bersesuaian. Maklumlah sekarang banyak produk rambut yang mengandungi bahan-bahan yang tidak baik untuk pertumbuhan rambut. Alhamdulillah, kini Faries tak perlu lagi risau sebab rasanya dah jumpa produk tepat untuk kembalikan rambut seperti sedia kala. Nak tahu produk apa? Jeng Jeng Jeng.....

LAB 11

Mesti korang tertanya-tanya jenama apa ni? Untuk pengetahuan korang semua, LAB 11 merupakan jenama yang ditubuhkan oleh sebuah syarikat yang dikenali sebagai ' GlobalStory ' yang mempunyai pengalaman selama 18 tahun di dalam industri kecantikan rambut. Hairstory mempunyai 11 cawangan salon rambut, 2 cawangan Sugarnails Salon, 2 buah cawangan FaceStory dan sebuah Hairstory academy.Hebat bukan! Menurut CEO dan Founder Globalstory, Dereck Tze Wei Ooi mereka telah melakukan R&D hampir 2 tahun bermula pada 2016. Tujuannya adalah untuk memastikan team mereka dapat memberikan penyelesaian terbaik bagi masalah rambut yang dihadapi.

CEO dan Founder Globalstory, Dereck Tze Wei Ooi 
Apa yang bestnya produk LAB 11?

100% menggunakan bahan semulajadi
100%  menggunakan minyak pati tulen
Tiada Bau
Bebas bahan kimia
Bebas pewarna


Produk- produk yang ditawarkan oleh LAB 11?

LAB 11 FULL - LIFT SHAMPOO 300ml


LAB 11 Full-Lift Shampoo memberikan banyak kebaikan untuk rambut dengan menawarkan 100% bahan-bahan semulajadi. Shampoo ini membantu pertumbuhan rambut dan memperbanyakan pertumbuhan anak-anak rambut. Selain itu, ia juga mengawal lebihan minyak pada rambut dan memberikan kelembapan yang baik untuk rambut kekal sihat dan kuat. Orange Essential oil merupakan salah satu bahan untuk memberikan pengalaman kepada pengguna dengan bauan yang wangi dan menyegarkan

Bahan-Bahan:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium 7, Glycerin, Lauryl PEG-8 Demethicone, Cocamide DEA, PEG-40 Hydrogeneted Castor Oil, Nasturtium Officinale Extract, Tropaeolum, Majus Extract, Acyrlates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol,Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginene, Aspartic Acid, PCA, Glycnine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Theroenine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Citrus Sinensis( SweetOrang) Oil, Citrus Aurantifolia(Lime) Oil, Panthenol, Hydroxpropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Chlorphenesin, menthe Piperita ( Papermint) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Potassium Hydroxicde, Citric acid

Cara Penggunaan:

Picitkan cecair shampoo mengikut sukatan yang sesuai di tangan
⟱⟱⟱
 Letak cecair shampoo di rambut dan gosok serta urut sehingga berbuih
⟱⟱⟱
Bilas dengan air sehingga bersih

LAB 11 FULL-LIFT SOFT MASK 250ml


LAB 11 Full Lift Soft Mask berfungsi sebagai penguat akar rambut dan membantu rambut kelihatan lebih halus dan bermaya. Selain itu, soft masak melindungi rambut daripada kelihatan kejung akibat daripada tidur  ataupun untuk wanita yang bertudung. Antara kebaikan lain juga ialah membantu untuk menjadikan rambut lebih berkilat dan cantik terurus.

Bahan-Bahan

Aqua, Isopropyl Myristate, Cyclotetrasiloxane, Cylopentasilaxane, Cetearyl, PEG-40 Hydrogeneted Castor Oil, Dipalmitoylethyldimonium Chloride, Adodimethicone, Centrimonium Chloride, Tridecrth 12, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Hydrogeneted Ethylhexy Olivate,Nasturtium Officinale Extract, Tropaeolum, Majus Extract, Acyrlates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol,Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginene, Aspartic Acid, PCA, Glycnine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Theroenine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Citrus Sinensis( SweetOrang) Oil, Citrus Aurantifolia(Lime) Oil, Panthenol, Hydroxpropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Chlorphenesin, menthe Piperita(Papermint) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil

Cara Penggunaan:

Selepas shampoo rambut, picitkan cecair soft mask mengikut jumlah yang sesuai
⟱⟱⟱
Fokuskan pada ujung rambut
⟱⟱⟱
Bilas dengan air selepas 3 minit


Bahan-Bahan Utama dan  Aktif untuk kedua-dua Produk LAB 11 ini?



Watercress nasturtium Officinale: ☑Menguatkan bahagian akar rambut




Castor Oil Ricinus Communis: 
Meningkatkan ketebalan rambut dan menambah kelembapan



Argan Oil Argania Spinsosa Kernel Oil: 
Membantu masalah rambut kering dan kerinting

Lime Essential Oil & Cutrus Aurantifolia : 
Memhilangkan minyak dan imbangkan kelembapan kulit kepala

Sweet Orange Essential Oil Citrus Sinensis: 
Memberikan keseronokan ketika membasuh rambut

Papermint Essential Oil Mentah Piperita: 
Melindungi daripada rambut gugur dan membantu pertumbuhan rambut

Eucalyptus Globulus Leaf: 
Membantu merangsang pertumbuhan folikel rambut




Sumber Gambar: www.lab11international.com

Jom Lihat Gambar Sebelum dan Selepas Penggunaan LAB 11 Full-Lift?

Sebelum & Selepas

Hari ini merupakan hari ke 5, memang puas hati rambut jadi lebih lembut dan rambut dah kurang sangat gugur. Apa yang bestnya produk LAB 11 ini ialah bau limau dan oren tu lembut sangat dan bila sapu kat kulit kepala tu rasa seronok sangat. Rasanya faries dah jumpa produk yang betul untuk membantu masalah faries ini. 

Kat sini Faries sertakan sekali unboxing video dan video cara penggunaan produk daripada LAB 11 ini. Happy Watching!



Untuk maklumat lebih lanjut, Layari:


customerservice@lab11international.com.my

+6042810861

17, Lebuh Sungai Pinang 3,
Nautilus Bay, 11600 Penang

19 comments:

Syamimi Saad said...

Rasanya haritu macam ada terbaca juga tentang produk ni.
Tengok feedback pun best je.
Menarik la bila boleh bagi kesan yang positif kan.
Sebab semua orang pun ada masalah dengan rambut.
Cuma kadang tu tak jumpa jalan penyelesaian je kan..

Alia Farhan said...

Macam best ja esp yg soft mask tu...
Sesuai utk yg ada masalah kulit kepala la kan...
Nanti nak.cuba juga la..mana tau serasi bersama ka...kahkah

Balqis Athirah said...

Qiss memang tengah cari shampoo yang terdiri daripada bahan-bahan semulajadi. Bagus juga ada jenama ni. Nampak feedback okay. Nanti Qiss nak try la..

Fadzi Razak said...

Bagusnya bila ada company yang produce barang-barang toiletries yang berasaskan bahan semulajadi macam ni. Siap tak ada bahan kimia lagi. Ye la kan, kite kena jaga apa yang kite pakai, bukan setakat jaga apa yang kita makan je

Ruby said...

Cantiknya gambar Faries. Wahhhhh shampoo ni dari isi kandungan natural. Mesti bagus untuk semua jenis rambut dan kulit kepala kan. Nampak video tu. Menarik. Lab11 ni nak beli camana? Beli dengan Faries ke?

Mahamahu said...

Patutlah nampak video awak dalam kolam renang tu ingat apa sakit ker hehehe rupanya guna shampoo ni kita yang tak berapa nak berambut ni boleh guna tak awak ada can untuk lebat tak hehehehe...

mrschantek.blogspot.com said...

Mesti produk yang bagus sebab diperbuat dari bahan2 semulajadi. Tengok faris gunakan tu macam segar jerkk nampak

Zharif Azis said...

Memang sekarang ramai yg aim untuk menggunakan produk organik. Biar mahal sikit tp kandungannya tidak berbahaya. Nmpk mcm sebuah produk yg bagus nie. Hopefully dpt mengawal rambut gugur diri ini.

Rodiah Amir said...

Bahan dalam syampu ni macam best je, siap ada oren mesti fresh bau dia. Bagus la inisiatif syarikat buat R&D yang proper sebelum nak jual kepada customer. bukan setakat nak untung je

cindyrina said...

I bet dia punya smell best wangi. i first time dengar brand ni. Tapi kan shampoo they all nampak promising. Boleh ar try nanti. Sebab I punya rambut dry habis.

Hanny Abdullh said...

Tu lah..makin bertambah umur ni makin banyak pulak masalah rambut ni. Risau jugak sebab banyak dah syampoo cuba tapi masih tak jalan pulak. Tgok produk ni macam best je..bolehlah sis cuba pulak..mana tahu kot2 jalan pulak dengan sis

AlongMurni said...

Wah!! Rambut dah lebat n mudah terurus nnti bertambah seksi laa pasni.. hehehe.. rahsia kehenseman seorg lelaki terletak pd rambutnya.. hehehe.. moga cepat naik pelamin..

Nadia Johari said...

Wah dah lama dalam bidangvkecantikan ye, mestilah shampoo dia ni bagus kan. Tengok faries pakai, elok je rambut tu. Bahan dia pun bagus. Boleh cuba ni. Boleh rekemen dekat orang yang ada masalh rmbut ni

Lia Hasty said...

Pernah dengar pasal produk Lab11 rupanya dah lama bidang ni. Suka packaging syampoo ni warna hitam nampak classy sangat. Lia nak cuba syampoo tu sebab nak lebatkan rambut lagi.

Betty's Journey said...

I like the shampoo and the texture is light. My hair feel smooth and light after using the shampoo and soft mask.

Bebelan Cik Min said...

Wahh..patut lah rambut awak letopss..hahaha..rupanya Lab ni la rahsia rambut sihat awak tu ye..haha..memang kak min pun kena try la pasni..ekekeke

Zayani Zulkiffli said...

Tak pernah lagi cuba produk ni. Tapi nak cakap yang suka dengan packaging dia. Simple je.

Jia Shin Lee said...

I'm currently trying this shampoo and mask duo and they are really good, the price is a bit pricey but worth it.

Rawlins GLAM said...

Lajunya Faries dah up. Rawlins tak siap lagi huhu... sejenis kegigihan betul Faries nie. Terus rasa nak kena cepat siapkan nie. Hehe