Thursday, October 11, 2018

Fernleaf UHT Susu Segar Terbaik Untuk Minuman Seisi Keluarga Yang Pastinya 100% Mmmmm...

Asalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Siapa disini peminat susu lembu segar? Kita Team! Susu Fernleaf memang dah jadi minuman pilihan faries dan keluarga taw sejak dari kecil lagi. Sekarang ni suka minum susu Fernleaf semasa pengambilan sarapan pagi dimana campurkan susu Fernleaf Low Fat dengan serpih jagung bijirin ataupun minum begitu sahaja. Memang Sedap! Eh korang nak tahu kan kenapa Fernleaf menjadi pilihan faries sekeluarga?


Fernleaf UHT merupakan susu import dari 100% New Zealand dengan lebih 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu. Siapa tak kenal dengan negara New Zealand yang merupakan pakar dalam penghasilan Lembu Tenusu. Fernleaf sangat menitik beratkan penjagaan dan penghasilan Susu Tenusu terbaik dan berkualiti tinggi kerana Industri Tenusu merupakan jiwa mereka. Patutlah bila minum susu Fernleaf rasa betul-betul Segar dan Sedap!

Apa yang membuatkan lembu di New Zealand menghasilkan susu terbaik dan berkualiti tinggi?
New Zealand merupakan negara beriklim selesa, rumput yang subur adalah faktor utama. Rumput-rumput di New Zealand menghasilkan rumput berkualiti tinggi yang subur dan menjadi makanan kepada lembu-lembu yang yakni mempunyai vitamin yang baik untuk lembu.


Kebebasan lembu menikmati makanan dengan meragut rumput di waktu siang juga secara tidak langsung menerima vitamin D yang lebih sihat. Lembu-lembu di New Zealand bebas tanpa kurungan berbanding sesetengah tempat yang mengurung lembu-lembu tenusu mereka.

Tak lupa juga, Faries nak kongsikan Resipe sarapan pagi ringkas bersama Fernleaf UHT 100Mmmmm...

Langkah 1: Sediakan careal  bersama dengan susu Fernleaf. Kali ini faries gunakan Susu Fernlead Full Cream


Langkah 2: Tuangkan Susu Fernleaf ke dalam careal


Langkah 3: Gaulkan bersama dan korang boleh nikmati. Sedap!


Mudah bukan resipe sarapan pagi dengan susu Fernleaf UHT !



Apa tunggu lagi. Jom dapatkan Susu Fernleaf UHT Sekarang! 100% Mmmmm....

20 comments:

Emilinda said...

Allah, gigih kita baca. Resepi sangattttt haha. Nak lagi best guna cornflake berperisa madu lagi sedap.

Cik Tie said...

Memang 100% mmmmm.. sedap sangat

Seriwangi said...

Hmmmm...sedapnya!!kak pun suka minum susu fernleaf,plg suka perisa coklat

sya mimie said...

Mmmmmmmmmmm... Sedapppp!
Memang ternyata sedap susu fernleaf ni.
Rugi sangat kalau tak minum.
Tak suka yang putih, boleh minum yang coklat.

Nadratul Syazwana said...

Fernleaf flavour chocolate memang sedap! Pekat dan cukup rasa. Kenapa tak bagi adik tuu pakai straw spec? Mesti lagi comel hahah!

RunawayBella said...

Dulu masa budak2 mmg Bella suka minum Fernleaf ni. Pastu dah dewasa ni minum Anlene pulak. Tapi tengok ada pulak flavour baru Fernleaf ni. Ehh nak tukar balik lah! Haha

k said...

Suka yang coklat sebab yang asli Tak berapa minum! Hahaha all the best

Tunsha Ayunie said...

Ada orang x sula fresh milk but ailaikeeee ! Fernleaf antara susu yang sedap ☺

Hanny Abdullah said...

Fernleaf memang suka kami sekeluarga. Kalu ada duit lbh memang beli stok bebanyak...tiap2 hari sarapan gan susu ni je. Selain minum cam tu je macam2 leh buat gan susu ni..dap dap

Nadia Johari said...

stok susu selalu ada dekat rumah..memnag pilihan kami anak beranak..minum susu bagus untuk kanak2 dan orang dewasa. Bila ada pek uht ni lagi bgus..terus minum tak perlu bancuh..suka fernleaf

Zharif Azis said...

Memang bestkan minum susu dgn bijirin utk sarapan. Sebabtu stok susu fernleaf kat rumah nie byk. Xpernah habis. Suka flavor coklat !

Shafyqah Azahar said...

sedap susu fernleaf ni tambah tambah yang coklat tu

Syafiera Yamin said...

I agreed memang sedap susu fernleaf UHT ni. tu sebab semalam I dah borong 6 pek dekat booth Fernleaf semalam dekat IOI City Mall.. memang sedap sangat rasa susu nya tetap rasa fresh... hmmmmm anak I tu tak tahu lah berapa lama boleh tahan kan susu ni ? hahaha

Amanda Suria said...

Akak sbsblom.ni susah nak minum susu dan dan x suka susu putih..lebih cenderung minum susu choc..akak pilih fernleaf sebab susunya lazat dan mengamengandungi banyak vitamin dan protein...

Jia Shin Lee said...

Must be delicious because the.entire family is enjoying, I'll buy a few for my family to try it out as well.

alia farhan Said said...

Sedap kan! I pun suka breakfast dengan susu n cereals...senang..healthy giteww

Lia Hasty said...

Susu Fernleaft UHT perasa coklat pilihan Lia setakat ni. sebab rasa sedap dan pekat sedikit. Setiap pagi mesti akan ambik sekotak.

Qisstiera Lifestyle said...

Qiss pon suka makan dengan cornflakes tapi kadang-kadang bedal gitu je susunye.. sedap

Mawardi Yunus said...

Kalau bercerita pasal susu lembu segar je mesti terbayang New Zealand. Memang produk tenusu fernleaft ni cukup popular dari dulu lagi. Mamg best

RunawayBella said...

Mmm Bella mmg suka susu Fernleaf. Dari kecik selalu minum susu Fernleaf (tapi dulu susu tepung). Sekarang ada flavour chocolate ni lagi la nak minum hari2.