Saturday, September 8, 2018

DK Impian @Damansara West Rumah Idaman Semua Dan Pastinya Pelaburan Hartanah Terbaik

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera

Rumah merupakan benda paling asas untuk kita miliki sebagai tempat untuk berteduh tapi masalah yang kita hadapi kini ialah dengan harga rumah yang ditawarkan agak mahal dengan persekitaran kawasan rumah yang agak tidak mesra penduduk. Keputusan membeli rumah juga satu keputusan penting dimana kita juga perlu memikirkan pelaburan ini berbaloi untuk masa hadapan ataupun tidak. Pada beberapa hari yang lepas, aku telah berkunjung ke DK Impian Sales Gallery yang terletak di Subang. Jenis rumah dan kemudahan yang ditawarkan sangat menarik perhatian aku dan insyaallah satu hari nanti ada rezeki aku ingin membeli hartanah di DK Impian. Nak tahu apa yang istimewanya rumah di DK Impian ini? Jom teruskan membaca....


DK Impian menawarkan rumah jenis Apartment 1 Blok yang mempunyai ketinggian setinggi 14 tingkat bersamaan 658 Unit rumah, 3 tingkat parking kereta dan 5 unit kedai. DK Impian merupakan kawasan yang sangat strategik dan menghubungkan banyak tempat seperti kemudahan Pengangkutan awam, Pusat membeli belah, Pusat Kesihatan, Pusat Pendidikan dan banyak lagi. Untuk keterangan lanjut seperti dibawah :

Pengangkutan Awam

KTM Subang Skypark
MRT Kwasa Sentral
LRT Ara Damansara
Rapid KL Taman Puteri Subang
Sultan Abdul Aziz Shah Airport (SAAS)
Pusat Pengajian

HELP University
Asia Pacific Smart School
MSU
REAL International School
IGB International School

Pusat Beli Belah

Star Avenue Lifestyle Mall
Sunway Giza Mall
Hero Supermarket@ Subang
Jaya Grocer@ Bukit Jelutung
Giant Kota Damansara
Tesco Extra Ara Damansara

Pusat Kesihatan

Tropicana Medical Centre
Ramsay Sime Darby Ara Damansara
Subang Jaya Medical Centre
Hospital Sungai Buloh

Rekreasi

Mudtrekker Paintball Park@U9
GCE Cycling Route
Sky Simulator @Skypark Terminal
Denai Alam Recreation & Riding Club
Monterez Golf Club

Akses Mudah

DASH Highway
Guthrie Expressway
NKVE & Elite
Federal Highway


Jom kita lihat jenis-jenis rumah yang ditawarkan oleh DK Impian pula!

Ini part yang best aku nak cerita sebab aku memang minat jenis rumah macam ni dimana DK Impian menawarkan 3 jenis rumah jenis Flexi Dual Key Concept dimana rumah ini terbahagi kepada 2 bahagian dan mempunyai 2 pintu. Menarik bukan? Kalau korang nak sewakan untuk satu lagi bahagian rumah yang korang beli di DK Impian ni pon boleh tanpa menggangu korang sama sekali. 

 TYPE 2B





TYPE 1D




 TYPE 1B




Cantik dan selesa bukan! Bukan itu sahaja. kemudahan lain turut ditawarkan antaranya ialah

Level 3 Fasiliti Podium

Kolam Renang Utama
Jacuzzi
Gym
Tadika
Kolam Air Pancut
Tempat duduk
Surau lelaki dan perempuan
Tandas
Pejabat Urusan
Tempat permainan kanak-kanak
Dewan Komuniti
Level 14 Rooftop Fasiliti

Tempat BBQ Pit 
Meja Picnic
Ampitheater
Sky Deck
Party DEck
Yoga
Refleksologi 
Outdoor sport track dan banyak lagi
Untuk pengetahuan semua, harga rumah yang ditawarkan di DK Impian @West Damansara bermula dengan RM 320K dan keatas. Nak tahu lebih lanjut jom ke DK Impian Sales Galleri

Untuk maklumat lanjut sila layari:


atau hubungi :

017-2002322
017-2006662

Berkunjung terus ke DK Impian Sales Gallery :

No.25-G, Jalan Uranus AG U5/AG,
Bandar Pinggiran Subang,
Seksyen U5, 40150 Shah Alam, Selangor

18 comments:

Dunia Farisya said...

Rumah ni sizing dia sesuai untuk bujang dan familky kecik.Untuk investment pun okai ni.Ada pro dan kontra dia kan fariz

mama tisya said...

beki rumah ada fasiliti swimmingpool..ank akak mmg suka la...rumah skarang pn mahal..kena rajin survey2..utk keluasan tu kecik juga dgn harga mcm tu maybe sbb lokasi & kemudahan disediakan tu psl mahal

Shesyira As said...

wah banyak facilities menarik. tapi harga rumah sekarang ni semua mahal kita yang biasa2 je ni kena usaha sangat nak kumpul duit beli rumah

Ibu Syurga said...

Pelaburan hartanah memang memerlukan belanja yang besar, kalau nak beli untuk sewa dan jual semula kena kaji baik buruknya tempat tu kan

AyuArjuna BiGoshh said...

pelaburan jangka panjang bagus terutama untuk anak-anak muda. harga dan lokasi memang antara ciri terbaik kenapa projek perumahan ini sgt berbaloi kalau dibeli...

Fadzi Razak said...

Saiz rumah dan design dia nampak agak crowded. Kalau family ada anak rasanya kurang sesuai ni. Tapi kalau bujang, berbaloi

Lia Hasty said...

Semua nampak menarik taktahu nak pilih mana satu . Kalau untuk family kurang sesuai . Kalau untuk bujang, student , atau pasangan Yang baru berumah tangga boleh pilih rumah jenis ni

Mama Hakim said...

Ada duit semua jadi kan. kalau nak beli rumah biar ikut kemampuan. Paling tidak pun kita ada dana simpanan hari kecemasan kan

Maisarah Humaira said...

ruang dalam rumahnya agak kecil.. mungkin sesuai untuk bujang. tapi cantik, kemudahan sekeliling pun banyak. ok juga kalau nak buat sewa

www.maisarahsidi.com

Maha Mahu said...

Tunggu awak jer beli rumah kat sini kita nak jadi jiran awak lah heheheh best sikit boleh pergi event sama-sama hehehehe... Rumah cantik dan murah kat sini dapat dua rumah lagi tu bestnya....

Along Murni said...

Baguslah konsep rumah camni.. lagipun byk fasiliti dan dekat dgn kemudahan pengangkutan awam.. ada rezeki mmg nak beli konsep rumah camni.. santai, unik dan fleksibel..

Nadia Johari said...

Biarpun kecik, tapi tengok tempatnya sangat selesa. Sesuai kalau kita beli pastu sewakan kepada orang..Tak pun untuk orang bujang ni boleh je duduk macam ni..

JMR said...

Aada je 'Damansara', harga pasti best..Bila dah siap DASH, konfem harga makin naik ni..sesuai sangat untuk buat rumah pelaburan ni..

Maznee Azmi said...

Siap lebuh raya baru DASH tu otomatik naik harga kan. Letak je nama nama damansara mesti ramai orang beli kan.

idayu nim said...

Cantiknye rumah ni. Ada 2 pilihan pulak tu. Lebih2 lagi dekat dengan kemudahan pengangkutan dan fasilitas lain.

Seriwangi said...

Membeli rumah memang memerlukan kesabaran,bajet yg mampu utk memenuhi impian seseorang yg ingin memiliki umah

Hanny Abdullah said...

Sesuai utk yg nk buat investment ni. Kalau sis pun sesuai gak dok sini sb keluarga sis kecik je..3 org je..utk keluarga ramai kena cr lagi besar

Mawardi Yunus said...

terbaiklah rumah ni, memang menarik betul. tengok pada lokasi dia tumemang sangat strategik. dekat dengan kemudahan-kemudahan yang penting. tak rugi kalau beli ni