LANGKAWI TRIP PART 2 =)

Assalamualaikum
Ceh bersambung kembali untuk hari yang ke 3
Lama jugak dok langkawi
Mengalahkan orang honeymoon =)
Eleh bukan dtg hari2
So manfaatkan setiap masa yang ada
Straight to the point je la eak ^^




RABU : 5 DECEMBER

Ekceli kene bangun pkul 7
Disebabkan tak set alarm
Kiteorang pon bangun dekat pukul 8 lebih
Padahal orang yang nk ambik kiteorang tu pukul 9
Alamak nasib baik sempat.alhamdulillah


Akibat terlambat,terpaksalah menunggu =)

Eh tak bgtaw lagi aktiviti apa kan?
Oke hari ke 3 adalah hari pling best !seriously
Sebab kite dpt naik Bot
Aktivitinya ialah ISLAND HOPPING
Antara aktivitinya =

-Tasik dayang bunting
-Eagle feeding
-Beras Basah Island


Pakej dari Amzar Motel ,Murah bukan ?

Korang akan pergi tempat ini dgn bayaran RM25
Untuk kanak2 RM15 rasenyelah
Abg yang bawak bot tu pon baik ^^
First naik bot tu abg tu suruh kiteorg dok dpn
Pdhl kiteorg dpt seat dulu
Yelah yg lain semua pg dgn family
Kite berdua je ,Kiteorg pon bertolak ansur =P


 Kiteorang masuk first kot =P




Feeling artis sgt .hohoho

TIPS : Bayaran untuk island hopping nie pling murah ialah RM25 ,kalau korang kene 30 or so on.Sah korang dh tertipu .Hati2 ye .PEACE =)


Sampai je kt jeti Tasik Dayang Bunting tu mmg sesak
Yelah ramai sgt ,Ramai ambik trip pagi untuk islang hopping nie berbanding trip petang
Pagi2 kan sejuk sikit..Eh sejuk la sgt
Hampir terbakar jugak la tgn nie
Kt sini bnyk monyet,so hati2


 Sesak kot =='




Zharif dh tunjuk tu..hahaha

Nak smp ketasiknya kene mendaki
So kuatkan kaki anda .hahaha
Bila dh smp tu mmg ramai lah kan
Nasib baik dh pinjam life jacket kat abg boat tdi
Tidak nk kene sewa bagai
Dah la dalam gila tasik tu =='







Tapi mmg tak dpt nk dinafikan mandi kt tasik tu mmg best
Sedih sbb kejap je =(
1 jam je masa diperuntukkan disini
Tpi puas sikit la,dpt jugak menyelam




Seronok mandi..huhuhu


TIPS : Kalau korang sampai sini cpt2lah pg tasiknya,Nak bergambar balik nnti pon boleh.Sebab masanya suntuk =)only 1 hour

Next terus bertolak ke tempat helang
Mmg serius bnyak sgt helang
Abg boat tu berhenti kt tengah2 laut tu
Pastu Baling makanan,Banyak  helang dtg
First time tengok burung helang .hahaha
Agak kebatakan disitu =)


Banyak helang..

TIPS :kalau korang nie kononnya jurukemera terhebat mmg best nk snap pic burung helang kt sini =)

Teruskan ke destinasi terakhir
Ialah pulau beras basah
Biru kot laut dia
1 jam lagi masa diperuntukan
Mandi jgn tak mandi
Mcm2 aktiviti ada,Nak snorkeling pon boleh




Lepas dh menyelam2
Ekceli sepanjang beberapa hari kt langkawi nie
Asyik mandi je .Hahahaha
Baru sedar hari nie..
Selepas 1 jam berakhir
Terus menaiki bot pulang ke jeti semula




Then balik rumah terus siap2 mandi
Mulakan perjalan ke LANGKAWI Bird Paradise
Jauh jugak lah ,20 minit mcm tu baru smp
Kat sini tak ramai sgt .
Harga masuk RM 15
Pengguna MYKAD sahaja.




Sebelum masuk ambik gmbr dulu
Cm biasalah,Kat langkawi nie bnyk tol jurukemera berbayar
Tapi serius gmbr yg dieorng ambik mmg lawa
Tapi mahal nk mati  , harga yg tak dpt dirunding
Sape je nk belikan .apelah =='





Kiteorang pon terus masuk
And ada jual set makanan haiwan pulak
Harga RM 6 je
Tapi kalu korang geli2 nk bagi makan
Tak pyh beli lah , nnti membazir je




Banyak haiwan dalam nie
Mcm2 haiwan ada
Yang tak pernah nmpk or tak pernah tahu pon ada taw
Ape lagi snap la pic banyak2 kan
Kalau tak rugi weyh =)






Lepas abis tu kiteorang terus pergi ke Telaga Air Hangat
Jauh sikit je dari tmpt burung2 tu 
Ingat sini leh mandi
Rupanya boleh rendam2 kaki je
Tapi best la jugak .
Kiteorang tak lama pon dekat sini =P






Then ,kiteorang teruskan perjalanan ke Pantai Pasir Hitam
Memang sgt hitam pasirnya
Padahal minyak kereta nk abis dh masa nie.hahaha
Sempat minum air kelape lagi




Next is Kompleks Karangkraf Langkawi
Tempat barang2 tradisional
Mahal sgt weyhh =='
Lupe nk bgtaw tak jauh dri pantai pasir hitam tadi
Aku rasa korang tak yah pergi kot
Tak best pon..huhuhuhu






Next terus pergi ke Pekan Kuah
Kononnya nk beli coklat
Tapi takot cair ,so tak jadilah
Yang penting dh jumpa Haji Ismail Group
So kiteorang pon terus balik ke Chenang




Otw balik terjumpa Restoran Nelayan ,Yeay
Yang first kiteorang nk pergi dulu tu
So makan malam kiteorang dekat sini hari nie
Kiteorang makan ikan .Total makan kt sini RM4o lebih kot
Kat sini ramai jugak yang dtg ,Kire popular la kt Langkawi nie








Lepas makan tu terus pulang ke Chenang
Kemas2 untuk balik besok
Malangnya tertido smp kol 1 lebih kot
Gara2 pnt sgt
Nasib baik sempat kemas2.Alhamdulillah




KHAMIS : 6 DECEMBER

Bangon pagi2 terus pg serapan dekat KFC
Kfc Chenang Mall je
Lepas tu ambik gmbr kejap
Then mandi di Pantai Chenang buat kali terakhir
Rasa sedih kian terasa masa nie..




Dlm pkol 10 lebih mcm tu balik motel
Siap2 kemas2 then tinggalkan motel
Bubye Amzar motel
Ntah bila lagi nk dtg sini kan
Terus menuju ke Pekan kuah





Ekceli kiteorang cari Nusantara Maju
Nak beli gamat dulu
Sampai sesat2 ,rupanya tepi jalan besar je
Korang dtg la sni murah2 weyh =)
Mcm2 gamat ada dijual dekat sini




Terus bergerak ke dataran helang
Ambik2 pic
Serius panas terik masa nie
Ekceli aku mmg dh hitam
So tak kisah dah .hahaha




Lepas tu terus menuju kt Pekan Kuah
Shopping coklat
Aku cuba kawal nafsu dgn beli coklat tak smp beratus2
Zharif mmg dh tak dpt dikawal =P
Lepastu terus beli shopping baju untuk family aku
Terpaksa la korban bnyk sikit duit..hohoho




Abis semua tu terus makan di Pekan rabu
Murah pon murah
Kiteorang kene pulangkan kereta pukul 3 petang
So makan dgn tidak sng.asyik2 tgok jam
Yelah tkot kene cas lagi =P




Lepas dh kenyang
Terus otw ke jeti kuah
Pulangkan kereta then terus beli tiket pulang ke Kuala perlis
Naik feri biasalah lah
tertido2 lagi sejam kot
Lepas smp tu terus lepak ma\kan dekat KFC
Online smp kemalam




Tiba malamnya
Terus ke Stesen bas kuala perlis
Naik bas dn terus tido
Selesa naik Sani Express
Paginya smp ke Klang Sentral




Fuhh Abis cerita
Penat kot taip
Percutian ke Langkawi Sangatlah best
Bubye wasalam=)

















No comments:

 
Blogger design by suckmylolly.com