MELAKA YANG OHSEM


Assalamualaikum
Hye - Hye
Selamat bersua kembali (KEMAIN)
Ekceli kali nie nk cerita percutian FARIES hensem ke Melake pulak =P
Kemain berjalan sakan ,yelah final EXAM lagi sebulan je =( sedih



Semalam aku pergi mengembara ke Melaka
Dgn menaiki kereta ayahku (apasal mcm sadis je cerita nie ????)
Ha smlm perjalanan yg amat menyeronok kan sbb first time ke negeri melaka tak sesak =='
Sblm2 nie pergi dgn family mmg selalu sgt sesak sbb ramai sgt pelancong yelah negeri majukan =)


Aku bertolak dari rumah dalam pukul 10 pagi macam tu then smp Melaka dlm pkol 1.30 gitulah
Rasa mcm lama pulak perjalan ke sana ke aku yg bawak kereta lembab nk mati ==speechlessAku pg dgn kawan aku si ZHARIF je 
Die je yg masih nk kawan dgn aku ,kwan2 yg lain aku pon dh tak taw dah perkembangan dieorang , Semua menghilang ,Cerita sadis bab 2 lah pulak . ha ha ha


First lokasi aku ialah Taman Buaya Sebelum nie dh pernah pergi tapi dh lama la
Skang dah cantik kot
Buaya2 dekat situ masih gemok2 macam dulu . hahaha
Ada juga  bangunan2 penting yg ada di Malaysia ni mcm KLCC , LITAR SEPANG dan macam2 lagi lah
Serius kretif dan cantikAku sempat posing tiap2 bangunan okeh
Yelah bukan tiap2 hari dtg pon
Lagipon berbayar ,so gunakan sebaik mungkin





Lepas tu kiteorang lunch dekat MCD betul2 sebelah Taman Buaya tu
Dpt melantak bubur dgn chicken mc duluxe
hewhewhew
lepas tu meneruskan perjalanan ke BANDAR HILIR
jadi tuan kot sbb kwn aku yg drive =P


Second tempat aku pergi ke Kapal Flor De La Mar (betul ke nie)
Besar kot kapal nie
First bende yg aku pikir ,mcm mana dieorng bawak ke sini
Kapal nie cantik tapi sayang seribu kali sayang PANAS gila nk mati .arghhh
Lepas ambik gmbr tu kiteorang masuk muzium sebelah die tak taw nama apa
Ok la cantik , ada patung angkasawan lagi
Ekceli semua tempat yg aku pergi nie berbayar taw




Destinasi ke 3 ialah MENARA TAMING SARI
Mmg aku batak sgt nk naik so mission accomplish la =='
Kali nie bayaran lebih sikit tak pe la dpt botol air,berbaloi jugak la
Best sgt sbb dapat nmpak seluruh negeri Melake
Dari situ jugaklah aku dpt taw negeri Melaka nie bnyk laut tambak
Yelah negeri kecik kat Malaysia kot



Next destinasi ialah Kota Afamosa
Ini je free dek oi
Serius dh tak mampu nk bayor2 dah =='
Ambik2 gmbr dgn badan yg sedang berpeluh mencurah2
Panas sgt atau baju aku yg tebal .erm tak taw la
Lepas tu kiteorg lepak dekat dataran pahlwan sekejap je




Tempat terakhir ialah naik bot menggelilingi sungai Melaka
Nak pergi tempat nie serius susah gila nk mati
Banyak org kot kiteorang tnye
Akhirnya jmpa jugak
Ini pon masih berbayar
Melake mmg kaya la kan semua nya berbayar=='



Naik bot nie lama kot
Mmg cantik sungai melake dgn ada lukisan2 nye
cuma stu je aku tak suka
airnya kotor kot ,baunya ,tak boleh nk explain dah =='speechless sgt
tapi mmg best
Kalu jln dgn awek best kot.romantik je .hew hew hew



Sampai sini je ko coretan ku
Kalu korang nk pergi melaka korang kene prepare duit bnyk2 oke
yelah semua tempat berbayar
tpi mmg puas hati =P
wasalam


Kalau rajin singgah la blog member aku nie  Seharian Di Melaka
Die pon update pasal pergi melake nie sekali =)

6 comments:

dari sisi hidupku said...

baca intro pon dah tau,hang p ngan zharif. serius jeles korg rapat. klo la ada sorg kawan yg stay forever until die cenggitu..
setuju dgan hang melaka kaya sebab segala benda kena charge.

BeLLa said...

lu hensem sikit dari zharif eh? apakah?

Faries Niet said...

DSH-dh tu je kawan yg rapat . melake mmg best tapi berbayar lah =)

Faries Niet said...

BELLA=erm tak taw la . hewhewhew

Zharif Azis said...

punya lah banyak aku amikkan gambar , cuma ini je yang kau upload >___< sedih ~

Faries Niet said...

hahaha..nie je mampo aku nk upload

 
Blogger design by suckmylolly.com