ORIENTASI POLITEKNIK !

Assalamualaikum
rasa mcm dah lama sangat tak merapu-rapu kat blog nie  
Rindu tahap kritikal nie .Eh Eh yeke =D
blog FARIES NIET blom terkubur ye uolls cuma malas nk update>__<
biasalah busy ngat !


                                             Logo POLITEKNIK NILAI =)



Ok hari nie nk cerita pasal POLITEKNIK NILAI tempt aku blaja sekarang nie .
Nak masuk universiti tak layak.sedih doe =(
Start daftar masuk minggu lepas 8/7 yg lalu.
best jugak la , POLITEKNIK barulah katakan.
FYI my kakak house 5 minit je dari poli tu .amboi kemain dekat .hahaha
tak pe senang nk suruh anta itu ini .kejam sgt dah tu .

Semasa hari pendaftaran kene isi mcm2 borang . Pening syehh!
Lepas selesai semuanya terus pergi ke koperasi ambik cadar . 
Padahal aku dh beli cadar .'berlaku pembaziran kt situ .Damn!
Then terus pergi ke asrama yg diberi nama " ASRAMA JATI "
Disitulah mula berjumpa dgn roomate dari johor -ezani,selangor -azam dan kelantan- aiman.





  Ini Kamil handsome =='

 eh hensemnye budak nie =P

Petang tu start la minggu orientasi politeknik yg diberi nama 'minggu suai kenal '(MSK)
Berkumpul ramai2 di kafe tapi aku panggil kantin..(zaman sekolah masih terkenang2 )
 ada sedikit taklimat dan jadual diberi semasa minggu msk berlangsung .
bermula daripada hari tu mcam2 aktiviti menarik yg berlaku .
The best part akak fasi dan abg2 fasi sgt2 baik =)

nie my group, lelaki only ....




nie group penuh =P


Jangan terkejut ye aku menjadi ketua kumpulan ' 3 ' 
Muka aku ada ciri2 kepimpinan gitu , dieorang ckap . haktuih
Bertanggungjawab jugak la aku sebagai ketua .eceyh=P
Fasi2 memberi tanggungjawab kepada semua kumpulan menjaga sebiji telur dgn baik sehingga abis orentasi.
Alhamdulillah kumpulan kiteorg dpt menjaga telur tersebut dgn baik sehingga abis orentasi .
the Most important group kita top 5 oke !!

Macam2 aktiviti yg kiteorang lalui seperti explorace,main tarik2 tali, my bantal kesayangnku , larian msk dan banyak aktiviti nyanyi2 .
aku rapat dengan kamil dan ijat sepanjang orentasi .
dieorang pon sporting dan otak gila2 ,
tapi diorang lain kos tapi masih dijabatan yang sama .


Aku,Kamil dan Ijat

Sampai sini je kot coretan coretanku .amboi kemain.
Alhamdulillah dpt jugak aku melanjutkn pengajian .
Doakan aku dapat menyambung pengajian di UITM bg intake november ye kwn2 =)
Bukan tak seronok kt POLI tpi kalu ada peluang yg lebih baik kita tak seharusnya menolak kan .


Muka bosan tapi sweet..hahaha




sekian terima kasih wasalam.

6 comments:

Hakimy Zamri said...

haha. untunglah dapat poli. tapi poli mana ek ? papun all the best bro :D

Faries Niet said...

kau pon poli gak kan =) poli nilai , dokat jo dengan umah ...

Zharif Azis said...

tu dah kenapa pakai kain plekat masuk lecture hall ? O,O

Faries Niet said...

erm itu masa penutup orentasi nk buat persembahan la zharif oi =P

cik aqeela said...

im the part of politeknik nilai :D
course ape yep "adiq" :D

Faries Niet said...

DEC , huhu . akak lah kos apa yerp =)

 
Blogger design by suckmylolly.com