Saturday, November 18, 2017

Aktif Kembali


                                           Assalamualaikum and hello everyone !

Selepas beberapa tahun menyepikan diri daripada dunia blogging dan akhirnya aku bercadang untuk kembali aktif semula dan berharap semua pembaca dan juga blogger-blogger di luar sana dapat memberikan sokongan penuh kepada diriku ini.(Ewah) Pada tahun ni merupakan tahun ke 8 wujudnya blog ini walaupun dah beberapa tahun tak aktif.(2010-2017) Ada beberapa faktor yang membuatkan diri ini mahu kembali aktif berblogging semula. Sebelum ni alasan malas untuk berblogging salah satunya kerana sibuk dengan kehidupan seharian maklumlah studentkan .(Acah sgt tu) So, bermula saat dan detik ini, Insyaallah blog ini akan kembali dengan penulisan-penulisan yang lebih berinformasi  .Hahahaha

Sumber: Google Image

Antara faktor yang membuatkan aku ingin kembali aktif adalah :

1) Blog merupakan sesuatu yang sangat rare pada masa kini

Dengan kewujudan app-app baru yang lebih mudah dan popular menyebabkan blog semakin ditinggalkan .Segala review boleh dilakukan dengan mudah di instagram story, Facebook live update, Tumblr dan lain-lain lagi. Blog  begitu popular dikalangan pembaca sebagai wadah penulisan pada masa dahulu telah diambil alih oleh app-app yang terkini. Kebelakangan ini aku baru tahu yang masih ada blogger yang masih aktif berblogging dan dunia blog tidaklah teruk seperti yang aku rasakan dan sangkakan . Malah segala event-event ataupun press release yang diadakan masih memerlukan para blogger sebegai media untuk menulis tentang event yang di anjurkan. So sesiapa yang masih  ataupun aktif  berblogging tu merupakan satu dalam seribu taw .Hahaha

2) Pengaruh Kawan Baik

Mungkin beberapa followers ataupun pembaca yang mengenali  blogger muda yang bernama Zharif Azis yang merupakan kawan baik aku. Sila klik link untuk ke blog beliau http://jejakakaula.blogspot.my/ . Actually, kiteorang sama-sama mula berblogging pada tahun 2010 dulu dan beliau sangat aktif sampai kehari ini. Followers dan pembaca si Zharif ni pon semakin bertambah serta rezeki beliau dijemput untuk menghadiri event-event besar. Since aku pengikut setia si Zharif ini membuat aku merasakan best jugak berblogging ini. Daripada aku datang buang masa teman orang je, why not aku sendiri yang attend event sebagai media(Berangan) Hahaha.




Berapa gambar event yang aku hadir dan sebenarnya banyak lagi tapi kalau nak upload semua gambar takut tiada ruang untuk itu . Hahahaha


3) Blog boleh buat duit taw 

Perkara ini memang aku dah tahu lama lagi semasa awal-awal berblogging lagi . Tapi malangnya pada masa itu tiada pendedahan bagaimana untuk mendapatkan duit melalui dunia blogging ni. Sekarang ini dah ada segala informasi dan pendedahan bagaimana hendak dapatkan duit melalui berblogging ini.. Tak boleh cakap lebih-lebih sebab aku bukanlah mahukan duit  sangat pon tapi lebih mahukan penulisan yang baik dan berinformasi yang boleh memberi manfaat kepada pembaca-pembaca diluar sana =)

So kepada pembaca-pembaca diluar sana .STAY TUNED!

Me in 2017






Thursday, April 3, 2014

New Life New Journey

Asalamualaikum

lama tk singgah blog kite nie en...
Bnyk sebenarnya aku nk cerita
Maklumlah bnyk perkara spnjng aku meninggalkan blog nie

Untuk makluman semua!Ceh
Rasanya semua dah taw yang aku sudah berhenti belajar di Politeknik Nilai
Sebab aku dpt masuk ke UPSI
I already escape from internship.hahaha
Ya Allah impian aku untuk masuk ke Universiti dimakbulkan..Alhamdulillah

This is me.XOXO

Sunday, August 25, 2013

Hari Raya 2013 =)

Asalamualaikum

Hari nie aku nk ceritakan sambutan hari raya thun ini
ekceli raya thun nie cuti tak lama,
biasalah dh belajar kan,so its oke cuti seminggu
Lagipon raya thun nie tk meriah mana
Maklumlah adik beradik aku semua dh bekerja dan bekeluarga
So tinggal aku dgn akak aku si Ano
Tu pon die tk dpt cuti,so berayalah dgn mak ayah je
Akak2 semua beraye umah mak mertua.

Dipendekan cerita,hari raya pertama
Bersalaman seperti biasa tpi aku dgn akak aku sorang beraya dgn mak aku,
Sedih sgt kot,for me its oke,dpat duit raya bnyk kot
Oke lepas bersalam salaman terus ambik gmbr
Tu pon pakai tab je,
Mana ada kemera,kemera tab je mampu